جام جهانی
جام جهانی

معرفی تیم‌های حاضر در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر؛ تیم ملی پرتغال

مقدمه

تیم ملی فوتبال پرتغال با شکست تیم‌های مقدونیه شمالی، لهستان و سوئد، توانست از مرحله پلی آف انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر پیروز خارج شود و خود را به عنوان یکی از تیم‌های حاضر در این تورنومنت بزرگ ببیند. تیم ملی پرتغال در گروه H با اوروگوئه، کره جنوبی و غنا هم گروه است. بسیاری از هواداران فوتبال معتقدند گروه پرتغال چندان دشوار نیست و به احتمال زیاد از گروه خود به عنوان تیم اول یا دوم صعود خواهد کرد. پرتغال که تجربه قهرمانی در جام ملت‌های اروپا در سال‌های ۲۰۱۶ و قهرمانی در لیگ ملت‌های اروپا (۲۰۱۹) را دارد، در ۵۰ سال اخیر موفق به کسب هیچ مقامی در جام جهانی نشده. تیم ملی پرتغال در جام جهانی ۱۹۶۶ توانست مقام سوم را بدست آورد. این تیم در دوره قبلی جام جهانی، عملکرد جذابی نداشتند و حتی وجود ستارگانی مانند کریستیانو رونالدو، برناردو سیلوا و برونو فرناندز نتوانست در موفقیت این تیم تاثیر بگذارد. با ادامه این مطلب از برد نیوز همراه باشید تا بیشتر با تیم ملی پرتغال آشنا شوید.

اطلاعات کلی

  • لقب: دریانوردان
  • فدراسیون: فدراسیون فوتبال پرتغال (Federação Portuguesa de Futebol)
  • کنفدراسیون: یوفا (اروپا)
  • سرمربی: فرناندو سانتوس
  • کاپیتان: کریستیانو رونالدو
  • بازیکن با بیشترین بازی ملی: کریستیانو رونالدو (۱۸۹ بازی)
  • بهترین گلزن: کریستیانو رونالدو (۱۱۷ گل)
  • استادیوم خانگی: استادیوم‌‌های مختلف پرتغال
  • رتبه فیفا: ۹ (تا ۲۳ ژوئن ۲۰۲۲)
  • تعداد حضور در جام جهانی: ۸ (اولین بار در ۱۹۶۶)
  • بهترین نتیجه در جام جهانی: مقام سوم (جام جهانی ۱۹۶۶)

تاریخچه

تلاش‌های نافرجام برای ورود به جام جهانی

تیم ملی فوتبال پرتغال ۱۹۳۰
تیم ملی فوتبال پرتغال ۱۹۳۰

تیم پرتغال در سال ۱۹۳۰ به جام جهانی دعوت نشد. آن جام جهانی مرحله انتخابی نداشت و فقط از مراحل پایانی تشکیل شده بود. سه سال بعد، یعنی در سال ۱۹۳۳، تیم ملی پرتغال و اسپانیا در قالب مرحله انتخابی جام جهانی  ۱۹۳۴ رو درروی هم قرار گرفتند. تیم ملی پرتغال در طی دو دیدار رفت و برگشت در مجموع ۱۱ بر ۱ مغلوب اسپانیا شد و از ورود به جام جهانی بازماند. آن‌ها در همین مرحله ۲ بر یک مغلوب سوریه نیز شدند.

به دلیل درگیری‌های بین المللی در اثر جنگ جهانی دوم، تا سال ۱۹۵۰ جام جهانی برگزار نشد و پس از آن، تیم‌ ملی پرتغال بازی‌های بسیار کمی را با سایر تیم‌ها انجام داد. باخت خانگی ده بر صفر در یک بازی دوستانه مقابل انگلیس که دو سال پس از جنگ برگزار شد، همچنان بزرگترین شکست پرتغال در تاریخ است.

۱۹۶۶ اولین حضور پرتغال در جام جهانی

تیم ملی پرتغال در سال ۱۹۶۶ برای اولین توانست به جام جهانی صعود کند. آن‌ها در مرحله انتخابی با تیم‌های چکسلواکی، ترکیه و رومانی هم گروه شدند. پرتغال با عملکردی خوب که شامل ۱ تساوی و ۱ باخت از مجموع ۶ بازی، توانست به عنوان سرگروه به جام جهانی صعود کند.

پرتغال در گروه C قرار گرفت و با تیم‌های مجارستان، بلغارستان و برزیل هم گروه شد. عملکرد خوب پرتغال در مرحله گروهی جام جهانی ۱۹۶۶ نیز ادامه داشت و آن‌ها با شکست تمام تیم‌های گروه خود به عنوان تیم اول گروه C راهی مرحله بعد شدند. در مرحله یک چهارم نهایی آن‌ها در مقابل کره شمالی قرار گرفتند و توانست با نتیجه ۵ بر ۳ آن‌ها را شکست دهند و در مرحله نیمه نهایی در برابر میزبان، تیم ملی انگلستان، قرار بگیرند. اما پرتغال در این بازی ۲ بر ۱ مغلوب میزبان شد و برای بازی رده‌بندی در برابر تیم شوروی‌ سابق قرار گرفت. پرتغال با شکست ۲ بر ۱ شوروی توانست مقام سوم جام جهانی ۱۹۶۶ انگلستان را کسب کند.

نسل طلایی پرتغال (۱۹۹۵ تا ۲۰۰۶)

تیم ملی فوتبال پرتغال ۲۰۰۶
تیم ملی فوتبال پرتغال ۲۰۰۶

خیلی‌ها این دهه را نسل طلایی تیم ملی پرتغال در نظر می‌گیرند. از نام‌های مطرح مانند لوئیز فیگو، نونو گومز، روی کاستا، سرجیو کنسِیسائو و کریستیانو رونالدو گرفته تا حضور متعدد در جام‌های جهانی، پرتغال نشان داد که می‌تواند به یک مدعی در قهرمانی این رقابت بزرگ تبدیل شود.

این تیم در جام جهانی ۲۰۰۶ در گروه D با تیم‌های آنگولا، ایران و مکزیک همگروه شد و توانست با شکست تمام آن‌ها به مرحله یک شانزدهم صعود کند. گفتنی است که ستاره تیم ملی پرتغال، کریستیانو رونالدو، اولین گل ملی خود را در مرحله گروهی و در مقابل تیم ایران به ثمر رساند.

در مرحله یک شانزدهم، پرتغال در برابر تیم ملی هلند قرار گرفت که به “نبرد نورمبرگ” معروف شد. در این بازی، ۱۶ بازیکن از دو تیم کارت زرد گرفتند و ۴ بازیکن نیز با کارت قرمز جریمه شدند. در آخر، پرتغال ۱ بر صفر هلند را شکست داد و در مرحله یک چهارم مقابل انگلستان قرار گرفت. پرتغال با شکست انگلستان در ضربات پنالتی، برای اولین بار از سال ۱۹۶۶ به مرحله نیمه نهایی جام جهانی راه یافت. در مرحله نیمه نهایی، در مقابل فرانسه شکست خورد و در دیدار رده بندی، ۳ بر ۱ مغلوب آلمان شد.

افتخارات

همانطور که گفتیم، پرتغال در جام جهانی ۱۹۶۶ انگلستان توانست به مقام سوم دست یابد. این بهترین مقامی است که این تیم در این تورنومنت کسب کرده است. پرتغال در سال ۲۰۱۶ به قهرمانی جام ملت‌های اروپا دست یافت و پیش از آن و در سال ۲۰۰۴، در همین رقابت‌‌ها مقام دوم را کسب کرد. تیم ملی فوتبال پرتغال در سال ۲۰۱۹ قهرمان لیگ ملت‌های اروپا شد و در سال ۲۰۱۷ در جام کنفدراسیون‌های جهان سوم شد.

جالب است بدانید که این تیم در جام جهانی ۲۰۰۶ جایزه “سرگرم‌کننده ترین تیم” این جام را دریافت کرد.

عملکرد پرتغال در جام جهانی

اولین دوره‌ای که پرتغال به جام جهانی صعود کرد را شاید بتوان بهترین دوره دانست. این تیم در سال ۱۹۶۶ برای اولین بار وارد جام جهانی شد و توانست مقام سومی را از آن خود کند.

اما پرتغال در دهه ۱۹۹۰ و ۲۰۰۰ میلادی عملکردی  بدی در این رقابت‌ها نداشت. به ویژه در سال ۲۰۰۶ که توانست برای اولین بار از سال ۱۹۶۶ به نیمه نهایی جام جهانی برسد.

پرتغال تا به حال ۸ بار به جام جهانی صعود کرده است و تقریبا در همه این دفعات عملکردی متوسط از خود نشان داده است. به طوریکه اغلب کارشناسان فوتبال شانس چندانی برای قهرمانی پرتغال در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر قائل نیستند.

نحوه صعود پرتغال به جام جهانی

پرتغال در گروه A مرحله‌ انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲، با کشور‌های آذربایجان، لوکزامبورگ، ایرلند و صربستان هم‌گروه شد. پرتغال آخرین بازی خود در این مرحله را مقابل صربستان واگذار کرد و به عنوان تیم دوم گروه این مرحله را تمام کرد. این باعث شد پرتغال به مرحله پلی آف برود و نتواند مستقیما به جام جهانی صعود کند. در ۲۴ مارس ۲۰۲۲ پرتغال ۳ بر ۱ تیم ملی ترکیه را شکست داد و به فینال مرحله پلی آف رفت.  ۵ روز بعد پرتغال تیم مقدونیه شمالی را ۲ بر صفر شکست داد تا حضور خود در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر قطعی کند.

گروه پرتغال در جام جهانی

پرتغال در گروه H و با تیم‌های اروگوئه، غنا و کره جنوبی هم‌گروه است. به نظر می‌رسد که پرتغال و اروگوئه از شانس‌های اصلی صعود از مرحله گروهی باشند، اما کره جنوبی را نباید دست کم گرفت. این تیم در دوره قبلی جام جهانی توانست تیم ملی آلمان را که از مدعیان قهرمانی تلقی می‌شد شکست دهد و از گروه خود صعود کند. به عبارت دیگر، راه پرتغال برای صعود به مرحله یک شانزدهم، کاملا هموار نیست. به هر ترتيب، هواداران اروگوئه را رقیب اصلی پرتغال در کسب مقام اول در مرحله گروه می‌دانند.

ترکیب پرتغال

تیم ملی پرتغال از نظر داشتن بازیکن ستاره و معروف چیزی کم ندارد. کریستیانو رونالدو را می‌توان بی شک از ستاره‌های تکرار نشدنی این تیم دانست. با این حال، رونالدو تنها ستاره این تیم نیست. برونو فرناندز و برناردو سیلوا از دیگر مهره‌های مهم تیم پرتغال محسوب می‌شوند. به طور کلی پرتغال کمبودی در مهره‌های هجومی نخواهد داشت، بازیکنانی مانند ژائو فلیکس، دیگو ژوتا و آندره سیلوا همه از بازیکنان مهم و تاثیر گذار خط حمله این تیم هستند.

سرمربی پرتغال

فرناندو سانتوس
فرناندو سانتوس

فرناندو سانتوس ۶۷ ساله، هدایت تیم ملی پرتغال را در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر بر عهده خواهد داشت. وی مربیگری خود را به طور رسمی از سال ۱۹۸۷ به عنوان دستیار مربی در تیم استوریل پرتغال آغاز کرد. سانتوس در دوران فوتبال خود در پست مدافع بازی می‌کرد و در تمام این دوران از لیگ پرتغال خارج نشد. 

او مربیگری ۳ تیم برتر لیگ پرتغال از جمله پرتو را برعهده داشته و توانسته با این تیم ۵ بار قهرمان این لیگ شود. وی تجربه مربیگری در لیگ یونان و هدایت تیم‌های آتن و پائوک را دارد.

تیم ملی پرتغال

در ۲۳ سپتامبر ۲۰۱۴، پس از اخراج پائولو بنتو به دلیل نتایج ضعیف، سانتوس به عنوان سرمربی جدید پرتغال انتخاب شد. اولین بازی او به عنوان سرمربی در ۱۴ اکتبر انجام شد که برد ۱ بر صفر در دانمارک در مرحله مقدماتی یورو ۲۰۱۶ را به همراه داشت. پس از آن، پرتغال به همراه سانتوس به فینال این مسابقات در فرانسه رسید. در دوران محرومیتش، این ایلیدیو واله (Ilídio Vale) بود که روی نیمکت نشست.

در ۱۰ ژوئن ۲۰۱۶، پس از کسب سه تساوی در مرحله گروهی انتخابی یورو، پرتغال توانست به عنوان تیم سوم صعود کند. این بدین معنی بود که سانتوس پرتغال را در اولین تورنومنت بزرگ بین المللی خود هدایت می‌‌کرد‌. تنها برد پرتغال پس از ۹۰ دقیقه‌ در بازی نیمه نهایی مقابله ولز رخ داد، اما پرتغال تنها تیم شکست ناپذیر در مسابقات بود.

سانتوس پس از فتح جام لیگ ملت‌های اروپا در سال ۱۹-۲۰۱۸، پرتغال را در یورو ۲۰۲۰ هدایت کرد. اما در مرحله یک شانزدهم نهایی با نتیجه ۱ بر صفر مغلوب بلژیک شد.

افتخارات مربیگری فرناندو سانتوس

پورتو

  • قهرمانی لیگ برتر پرتغال در سال ۹۹-۱۹۹۸
  • جام حذفی پرتغال سال‌های ۲۰۰۰ – ۱۹۹۹ و ۲۰۰۰- ۲۰۰۱
  • سوپر جام پرتغال: ۱۹۹۹- ۱۹۹۸

آتن

  • جام حذفی یونان: ۰۲ – ۲۰۰۱

تیم ملی پرتغال

  • جام ملت‌های اروپا: ۲۰۱۶
  • لیگ ملت‌های اروپا: ۱۹ – ۲۰۱۸
  • مقام سوم جام کنفدراسیون‌های فیفا : ۲۰۱۷

ستاره‌های تیم پرتغال

کریستیانو رونالدو

کریستیانو رونالدو
کریستیانو رونالدو

ستاره ۳۷ ساله پرتغال، کریستیانو رونالدو، بدون شک از مهم ترین مهره‌های تیم ملی پرتغال در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر خواهد بود. رونالدو با اینکه در نزدیکی ۴۰ سالگی می‌باشد، اما هنوز می‌تواند برای پرتغال بازیکنی ارزشمند باشد. رونالدو که فوتبال خود را از اسپورتینگ لیسبون پرتغال آغاز کرده، در حال حاضر یکی از بهترین بازیکنان فوتبال می‌باشد. بنابراین او به همراه دیگر استعداد‌های جوان پرتغال مانند ژائو فلیکس،  می‌تواند از مهره‌های هجومی اصلی این تیم دانست.

به احتمال زیاد این آخرین جام جهانی رونالدو قبل از خداحافظی او با دنیای فوتبال است. بنابراین، حساسيت و اهمیت این جام جهانی برای او بسیار بیشتر خواهد بود.

یکی از نکات برتر سبک بازی او سرعت و قدرت بدنی بالای رونالدو می‌باشد. علاوه بر این او می‌تواند هم در گوش چپ و هم گوش راست به عنوان مهاجم بازی کند. این انعطاف‌پذیری در پست‌های تهاجمی رونالدو را به بازیکنی خطرناک برای خط دفاعی حریف تبدیل می‌کند.

ژائو فلیکس

ژائو فلیکس
ژائو فلیکس

ژائو فلیکس، مهاجم ۲۲ ساله تیم اتلتیکو مادرید، از استعدادهای جوان تیم ملی پرتغال است که اخیرا توانسته عملکرد خوبی را در سطح باشگاهی نشان دهد. وی قبل از پیوستن به آتلتیکو مادرید در باشگاه بنفیکا توپ می‌زد.  عملکرد خوب او باعث شد بتواند نظر سران باشگاه اتلتیکو مادرید را جذب کند و او را راهی این باشگاه مطرح اسپانیایی کند.

خلاقیت، قدرت دریبل و گلزنی بالا از ویژگی‌های بازی ژائو فلیکس هستند. او می‌تواند در پست‌های مختلفی از جمله هافبک، مهاجم بازی کند و این امر باعث شده به بازیکنی انعطاف‌پذیر و مهم تبدیل شود.

در ۱۵ مارس ۲۰۱۹، فرناندو سانتوس، سرمربی تیم پرتغال، ژائو فلیکس را برای حضور در تیم ملی در رقابت‌های یورو ۲۰۲۰ و مرحله انتخابی آن فراخواند. اما در حین تمرینات مچ پای او آسیب دید و بازی مقابل صربستان در ۲۰ مارس را از دست داد. فلکیس همچنین تیم ملی خود را در لیگ ملت‌های اروپا ۲۰۱۹ نیز همراهی کرد.

فلیکس به قطع یکی از بازیکنان با استعداد و مهم پرتغال است و درخشش او در این تورنومنت دور از ذهن نیست.

آندره سیلوا

آندره سیلوا
آندره سیلوا

سیلوا از خروجی‌های آکادمی فوتبال پورتو است و اکنون در بوندسلیگا و تیم لایپزیگ توپ می‌زند. این مهاجم ۲۶ ساله سابقه بازی در تیم‌های میلان و سِویا را نیز در کارنامه خود دارد.  آندره سیلوا از مهاجم بلند قامت تیم ملی پرتغال به حساب می‌آید و در کنار رونالدو می‌تواند در ضربات کرنر و آزاد خطرناک باشد.

او بیشتر به خاطر بازی پشت موافع و حرکت‌های انفجاری خود شناخته می‌شود که باعث می‌شود دفاع حریف به هم ریخته و پشت او جا بمانند. 

سیلوا در تمام سطوح ملی برای تیم ملی پرتغال بازی کرده است. او در سال ۲۰۱۵ در تیم ملی زیر ۲۰ پرتغال در رقبات‌های جام جهانی فوتبال نوجوانان بازی کرد. او همچنین سابقه بازی در تیم ملی زیر ۱۹ و ۱۷ سال پرتغال را نیز دارد. سیلوا در اولین حضور خود در تیم ملی زیر ۲۱ سال پرتغال توانست در مقابل تیم آلبانی هتریک کند.

فرناندو سانتوس،  در ۲۶ آگوست ۲۰۱۷ سیلوا را به تیم ملی بزرگسالان پرتغال دعوت کرد. اولین بازی ملی سیلوا در قالب یک بازی دوستانه مقابل جبل الطارق بود که ۵ بر صفر به سود پرتغال پایان یافت. او اولین گل ملی خود را در مقابل تیم آندورا در مرحله انتخابی جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه به ثمر رساند. گفتنی است او در فصل ۲۱ – ۲۰۲۰ جزو بهترین بازیکن‌های لیگ بوندسلیگا بود.

What's your reaction?

Related Posts

1 of 74

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *