جام جهانی
جام جهانی

معرفی شهرهای میزبان جام جهانی ۲۰۲۲؛ دوحه

شهر دوحه (به انگلیسی: Doha)، آخرین شهری است که در بخش معرفی شهرهای قطر برای میزبانی جام جهانی ۲۰۲۲ بررسی می‌کنیم. تقریبا تمام قطر در پایتخت و شهر دوحه خلاصه می‌شود. جمعیت شهر دوحه با بیش از ۲ میلیون و ۳۸۲ هزار نفر، از سایر مناطق قطر با هم بیشتر است. دوحه در کناره سواحل خلیج فارس، در شمال شهر الوکره و در جنوب منطقه الخور بنا شده است. هشتاد درصد جمعیت قطر در دوحه و مناطق حومه دوحه زندگی می‌کنند. این شهر مرکز سیاسی و اقتصادی قطر است. اغلب توریست‌هایی که برای جام جهانی ۲۰۲۲ وارد قطر می‌شوند، قطعا در شهر دوحه ساکن می‌شوند. با توجه به فاصله کم دوحه با سایر شهرهای میزبان، اکثر اطلاعاتی که باید از قطر بدانید در دوحه خلاصه می‌شود. به همین دلیل در این نوشته بعد از بررسی شهرهایی مثل لوسیل، الخور، الوکره و الریان، به دوحه می‌رسیم.

اطلاعات شهر دوحه

نام شهر: دوحه

کشور: قطر

نام استان: دوحه

جمعیت: ۲ میلیون و ۳۸۰ هزار نفر

مساحت: ۱۳۲ کیلومتر مربع

تاریخچه

شهر دوحه
شهر دوحه

شهر دوحه در حوالی سال ۱۸۲۰ میلادی به عنوان منطقه حومه ناحیه البدع ساخته شد. با گذشت زمان دوحه به حدی گسترش یافت که البدع تبدیل به حومه دوحه شد. دوحه توسط خاندان بحرینی آل بو عینین و به منظور تجارت تاسیس شد. اما سیاست‌های این خاندان باعث شد که خیلی زود توسط همسایه‌های بحرینی و اماراتی مورد حمله قرار بگیرند. خاندان آل‌ ثانی در سال ۱۸۴۷ از شمال قطر به دوحه مهاجرت کردند. آنها به سرعت توانستند کنترل دوحه را برعهده بگیرند. اگرچه دهه‌های اخیر شاهد جنگ‌های مختلفی در این منطقه بود. درگیری بین بحرینی‌ها و قطر‌ی‌ها در این منطقه موجب نابودی دوحه و الوکره شد.

در سال ۱۸۷۱، ترک‌های عثمانی وارد دوحه شدند. جاسم الثانی اجازه حضور ترک‌ها را در منطقه داد تا از شر حملات احتمالی رقبای سعودی در امان باشد. با این حال در ادامه بین قطری‌ها و ترک‌ها اختلاف ایجاد شد و دو جنگ در همین زمان رخ داد. ارتش عثمانی تا جنگ جهانی اول، کنترل قطر را در اختیار داشت و سرانجام این منطقه را ترک کرد. دوحه به طور همزمان به خاطر تجارت مروارید روز به روز در حال افزایش جمعیت بود. جنگ جهانی باعث شد که نیروهای بریتانیایی، جای عثمانی را بگیرند. یک سال بعد قطر موافقت کرد تا به عنوان کشور مستعمره بریتانیا و با پایتختی دوحه فعالیت کند. به خاطر مشکلاتی که در صنعت مروارید به وجود آمد، رشد اقتصادی قطر لاک‌ پشتی بود و تا اوایل دهه شصت میلادی و اوج گرفتن استخراج نفت، مشکلات زیادی داشت.

سرانجام قطر در سال ۱۹۷۱ از بریتانیا اعلام استقلال کرد و شهر دوحه به عنوان پایتخت این کشور در نظر گرفته شد. خاندان آل ثانی به عنوان امیر قطر، سرمایه‌گذاری را روی دوحه و سایر مناطق آغاز کردند و امروز این شهر به یکی از مهم‌ترین مراکز اقتصادی خاورمیانه تبدیل شده است.

موقعیت جغرافیایی

دوحه در بخش مرکز-شرق قطر و در کناره سواحل خلیج فارس واقع شده است. ارتفاع شهر دوحه از دریا ۱۰ متر است. پایتخت قطر کاملا شهری است. تقریبا اکثر مساحت شهر ساخته شده است. احیای زمین در کشور قطر مرسوم است. قطری‌ها با همین تکنیک حدود ۴۰۰ هکتار زمین و ۳۰ کیلومتر منطقه ساحلی به شهر دوحه اضافه کردند. آب و هوای دوحه، گرم و خشک و مانند یک بیابان داغ است. تابستان‌های شهر دوحه به شدت گرم و طولانی است. این منطقه زمستان‌های کوتاه و خنکی را پشت سر می‌گذارد. طبق برنامه ریزی فیفا، ایام جام جهانی باید در این بازه زمانی برگزار شود که هوا قابل تحمل است.

اماکن دیدنی

بازار واقف
بازار واقف

شهر دوحه در ایام جام جهانی ۲۰۲۲ توریست‌های زیادی را به خود می‌بیند. به جز بازی‌های فوتبال، دوحه می‌تواند در سایر بخش‌ها هم توریست‌ها سرگرم کند. مهم‌ترین قسمت شهر دوحه، بازار واقف یا سوق واقف است. این منطقه قدیمی‌ترین بازار شهر دوحه‌ را شامل می‌شود که چندین دهه از زمان فعالیت آن می‌گذرد. بازار واقف در ابتدا محلی برای داد و ستد بین ماهی‌گیران شهر دوحه بود. در اواخر قرن گذشته این بازار دچار مشکلات زیادی شد و حتی آتش‌سوزی موجب نابودی بخش عظیمی از بازار شد. با حمایت امیر قطر، پروژه نوسازی بازار واقف آغاز شد و امروزه این منطقه به یکی از توریستی‌ترین مناطق شهر دوحه تبدیل شده است.

نوار ساحلی دوحه
نوار ساحلی دوحه

موزه هنرهای اسلامی شهر دوحه، یک موزه تقریبا جدید است که یکی از شاهکارهای معماری خاورمیانه محسوب می‌شود. همچنین موزه ملی قطر می‌تواند دید دقیقی به شما در مورد تاریخ قطر بدهد. دهکده فرهنگی قطر، یکی دیگر از بناهای جدیدی است که دولت قطر با دید حفظ معماری سنتی ساخت. این دهکده شامل مکان‌های بزرگ سرباز برای کنسرت و فستیوال‌های مختلف است. مروارید قطر (Pearl)، یک جزیره کاملا مصنوعی در قلب قطر و سواحل خلیج فارس است که یکی از لوکس‌ترین منطقه‌های خاورمیانه برای زندگی محسوب می‌شود. نوار ساحلی شهر دوحه را با نامه کورنیش می‌شناسند که مکان خوبی برای پیاده‌روی و دویدن است. در این قسمت می‌توانید نمای خوبی از شهر دوحه داشته باشید.

حمل و نقل در دوحه

با افزایش جمعیت و آمادگی دولت قطر برای میزبانی مراسم‌های مختلف، امکانات حمل و نقل این کشور هم با پیشرفت محسوسی مواجه شد. در آسمان، دولت قطر با سرمایه‌گذاری‌های زیاد، یکی از بزرگترین هواپیمایی‌های جهان به نام قطر ایرویز را راه‌اندازی کرد. شهر قطر دو فرودگاه دارد. فرودگاه بین المللی دوحه از سال ۲۰۱۴ جای خود را به فرودگاه بین المللی حمد داد. امکانات این فرودگاه به حدی است که در سال ۲۰۲۱ به عنوان بهترین فرودگاه جهان شناخته شد. شهر دوحه به یکی از هاب‌های هوایی جهان تبدیل شده است و از بسیاری از نقاط جهان به دوحه پرواز مستقیم وجود دارد.

پیش از رویای جام جهانی، قطر در حمل و نقل ریلی مانند اکثر کشورهای خلیج فارس ضعیف بود. لزوم وصل کردن شهرهای قطر از طریق ریل باعث شد که پروژه خط متروی دوحه که به اکثر شهرها کشیده شد، آغاز شود. این پروژه در حال حاضر کاملا فعال است و می‌تواند توریست‌ها را از مرکز دوحه به ورزشگاه‌های مختلف ببرد. فاز دوم پروژه تمام شهرهای قطر را تا سال ۲۰۲۵ به هم وصل می‌کند. آزادراه‌های زیادی در کشور قطر در دهه اخیر تاسیس شد. برخلاف دهه‌های قبل، قطری‌ها می‌توانند امروزه با ماشین به هر نقطه کشور سفر کنند. کشور قطر همچنین بندرگاه‌های مختلفی در دوحه و سایر شهرها دارد که امکان سفر دریایی به این کشور را هم فراهم می‌کند.

ورزشگاه‌های میزبان جام جهانی

ورزشگاه الثمامه
ورزشگاه الثمامه

استادیوم الثمامه

این ورزشگاه، یکی از استادیوم‌های جدید شهر دوحه است که قرار است میزبان جام جهانی باشد. ورزشگاه الثمامه می‌تواند ۴۰ هزار نفر را در خود جا دهد. قرار است بعد از جام جهانی نیمی از صندلی‌های این ورزشگاه به کشورهای دیگر اهدا شود. از نظر موقعیت مکانی، الثمامه نزدیک فرودگاه است و در مناطق اطراف آن چند هکتار پارک ساخته شده است. طبق برنامه، بازی‌های زیر در این ورزشگاه برگزار می‌شوند:

سنگال – هلند

اسپانیا – برنده کاستاریکا و نیوزیلند

قطر – سنگال

بلژیک – مراکش

ایران – آمریکا

کانادا – مراکش

استادیوم ۹۷۴

ورزشگاه ۹۷۴، یکی از عجیب‌ترین ورزشگاه‌های جهان است. این استادیوم هم به طور اختصاصی برای مسابقات جام جهانی ۲۰۲۲ ساخته شد. استادیوم ۹۷۴ از ۹۷۴ کانتینر حمل و نقل در کشتی ساخته شده است. به همین دلیل قرار است بعد از جام جهانی تمام اجزای این ورزشگاه از هم جدا شود و به طور کامل تخریب شود. بدین ترتیب این ورزشگاه اولین استادیوم موقتی در تاریخ مسابقات جام جهانی لقب می‌گیرد.

بازی‌هایی که در این ورزشگاه برگزار می‌شوند عبارتند از:

مکزیک – لهستان

پرتغال – غنا

فرانسه – دانمارک

برزیل – سوئیس

لهستان – آرژانتین

صربستان – سوئیس

سوالات متداول

پایتخت قطر چه شهری است؟

شهر دوحه، پایتخت قطر است.

آیا از دوحه به ایران پرواز مستقیم وجود دارد؟

بله، تا امروز از شهرهای تهران، شیراز و لار به دوحه پرواز مستقیم وجود دارد.

امکان سفر دریایی به دوحه هست؟

بله طبق برنامه‌ریزی‌ها از شهر بوشهر می‌توان با کشتی با دوحه سفر کرد.

What's your reaction?

Related Posts

1 of 74

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *