جام جهانی
جام جهانیفوتبال

جام جهانی قطر و فرصت تغییر زندگی کودکان خیابانی!

مسابقات فوتبال خیابانی قطر یک ماه قبل از جام جهانی فوتبال در قطر برگزار می‌شود و هدف آن توانمندسازی کودکان خیابانی در سراسر جهان است.

چگونه جام جهانی کودکان خیابانی در قطر امیدوار است زندگی‌ها را تغییر دهد؟

جام جهانی کودکان خیابانی یک ماه قبل از جام جهانی فوتبال در قطر برگزار می‌شود و هدف آن توانمندسازی کودکان خیابانی در سراسر جهان است.

دوحه، قطر – قطر از زمان برنده شدن در مناقصه در سال 2010، خود را برای میزبانی جام جهانی 2022 آماده می‌کند. اما درست بیش از یک ماه قبل از شروع این رویداد بزرگ، پایتخت دوحه میزبان جام جهانی کودکان خیابانی (SCWC) خواهد بود. این رویداد 11روزه که شامل 28 تیم از 24 کشور است، از 5 اکتبر در پارک اکسیژن در شهر آموزش برگزار می‌شود، که ورزشگاه شهر آموزش، یکی از هشت محل برگزاری جام جهانی 2022 قطر که از 20 نوامبر آغاز می‌شود، نیز در آن قرار دارد.

جان رو، یکی از بنیانگذاران و مدیرعامل Street Child United (SCU)، به الجزیره گفت: «در سال 2008، من با پسری به نام اندیل آشنا شدم که در خیابان زندگی می‌کرد.» «او گفت: وقتی مردم او را در خیابان می‌بینند، می‌گویند او یک بچه خیابانی است، اما وقتی او را در حال بازی فوتبال می‌بینند، می‌گویند که او یک آدم است. ما می‌خواستیم از طرف کودکان خیابانی تغییری ایجاد کنیم و متوجه شدیم که برگزاری جام جهانی برای کودکان خیابانی راهی عالی برای انجام این کار است».

مسابقات امسال چهارمین جام جهانی کودکان خیابانی (SCWC) پس از آفریقای جنوبی (2010)، برزیل (2014) و روسیه (2018) خواهد بود. «12 سال گذشته کمی افسانه‌ای بوده است. ما از هشت تیم به 24 تیم رسیده‌ایم و همه پروژه‌هایی که [در کشورهای مختلف] با آن‌ها کار می‌کنیم بسیار قوی‌تر هستند و می‌توانند پیام‌هایی را که برای SCU مهم هستند، به ویژه در مورد ثبت تولد، دسترسی به آموزش، حفاظت علیه خشونت و برابری جنسیتی انتقال دهند». برای سادوک جان، توانایی بازی در فوتبال و شرکت در SCWC در سال 2010 نقطه عطفی در زندگی او بود. جان که در خیابان ها بزرگ شده و بخشی از باندهای مختلف بود که به ار خانه‌ها دزدی می‌کردند، گفت که آینده‌اش تاریک به نظر می‌رسید و او هرگز تصور نمی‌کرد روزی بتواند کشورش را در صحنه بین‌المللی نمایندگی کند.

کودک خیابانی - قطر
کودک خیابانی – قطر

«فوتبال به من فهماند که زندگی چیزی بیشتر از آن چیزی است که در آن زمان بود. جان به الجزیره گفت: من از به اشتراک گذاشتن داستانم خجالت نمی‌کشم، از اینکه چگونه سر از خیابان‌ها در آوردم و سپس چگونه از همانجا پیشرفت کردم». «کودک خیابانی بودن پایان راه نیست. اگر روی چیزی که می‌خواهید تمرکز کنید، می‌توانید از پس آن بربیایید. برای من آن زمان فوتبال چیزی بود که می‌خواستم و به آن علاقه داشتم.»

«زمانی که [از جام جهانی] بازگشتم، زندگی شروع به تغییر کرد. دیگر به من بچه خیابانی نمی‌گفتند بلکه یک الگو بودم. والدین دیگر می‌خواستند من به فرزندانشان نزدیک باشم، آن‌ها می‌خواستند در مورد تجربیاتم با آن‌ها صحبت کنم.»

دریکا، که قبل از نقل مکان به جامعه ای در ریو، در شمال برزیل بزرگ شد، فوتبال و تجربه خود را در جام
جهانی کودکان خیابانی 2014 «تغییر زندگی» می‌نامد. دریکا به الجزیره گفت: «فوتبال، برای من، زندگی را تغییر داده است. قبل از اینکه بخشی از جام جهانی باشم، فکر می‌کردم مثل یک دختر معمولی در جامعه باشم. در 15 سالگی بچه‌دار شوم، ازدواج کنم و در خانه بمانم، که بد نیست.» «اما در جام جهانی و بعد از آن، با افرادی از جاهای مختلف آشنا شدم و این ذهن من را باز کرد و فکر کردم که اگر به آنجا برسم، می‌توانم کارهای بیشتری انجام دهم. دنیا آنقدر بزرگ بود که چرا من فقط در جامعه بمانم.» «هرگز انتظار نداشتم که نماینده کشورم در جام جهانی باشم زیرا از یک روستای کوچک آمده‌ام. مثل یک رویا بود که به حقیقت پیوست.»

طبق اعلام SCU، 10 تیم برای اولین بار در جام جهانی کودکان خیابانی شرکت خواهند کرد، از جمله یک تیم پناهندگان از مجارستان و همچنین یک تیم دختر از فلسطین. رو (Wroe) گفت: «این سفر طولانی پایانی برای زندگی کودکان در خیابان‌ها، که در هر نقطه از جهان زندگی می‌کنند است.»
«این یک شبه اتفاق نخواهد افتاد، اما ما شاهد تغییرات قابل توجهی در مسائلی بوده‌ایم که برای آن جوانان مهم است. من معتقدم که این جوانان همان جاه طلبی‌ها و پتانسیل‌های هر جوان دیگری را دارند. آن‌ها فقط فرصت نداشته‌اند. اگر بتوانیم نقشی در کمک به آن‌ها داشته باشیم که باور کنند می‌توانند به هر چیزی دست یابند، آن‌ها نیز می‌توانند.»

What's your reaction?

Related Posts

1 of 181

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *