کارگروه یوفا سومین سفر خود را به قطر پیش از جام جهانی 2022 انجام داده است. این گروه در نظر دارد با اتحادیه فوتبال قطر، سازمان بین المللی کار، وزارت کار، کمیته عالی یادبود، کمیته ملی حقوق بشر، فیفا، کارگران مهاجر و ملیتهای متعدد در بخشهای مختلف در قطر دیدار کند.
این کارگروه اذعان داشته است که پیشرفت قابل توجهی در تغییرات قوانین کار در قطر حاصل شده است. به عنوان مثال، از زمانی که قوانین جدید در زمینه کار در سال 2020 معرفی شد، 242000 کارگر توانستند شغل خود را تغییر دهند. این در مقایسه با 18000 نفر در سال گذشته به وضوح رشد شایانی داشته است. علاوه بر این، 280 هزار کارگر افزایش دستمزدی را نسبت به حداقل دستمزد دریافت کردند.
علاوه بر این، 338 کسب و کار در تابستان گذشته به دلیل عدم رعایت قوانین تعطیل شدند. اختلالات ناشی از گرما هم به طور چشمگیری کاهش یافته است (400 درصد از سال 2019).
در نشستی با حضور کارگران مهاجر تأیید شد که پیشرفت حاصل شده است. با این وجود نیازمندی آشکار به موارد زیر نیز برجسته شد: حمایت قانونی بیشتر، پناهگاه برای کارگران مورد آزار قرار گرفته، خدمات ترجمه برای کارگران برای کمک به پر کردن فرمهای رسمی و دسترسی به اطلاعات در مورد حق و حقوقشان.
این کارگروه با تاکید بر حمایت از نیازهای کارگران، این مسائل را با نهادهای مربوطه در میان گذاشت.
به عقیده این گروه، جدا از بررسی اقدامات موجود که پیش از این توسط کمیته عالی و وزارت کار اجرا شده بود، چنین روندی میتواند به عنوان مکمل در راهگشایی از حل برخی مسائل عمل کند.
هم فیفا و هم کمیته عالی ادعا کردهاند که مذاکرات سازندهای برای رسیدگی به این مسائل در حال انجام است.
حقوق LGBTIQ نیز به طور گسترده مورد بحث و بررسی قرار گرفت. تضمینهایی در مورد استقبالی ایمن از طرفداران پرچم رنگینکمانی داده شد؛ استقبالی مطابق با بیانیههای قبلی که در آنها ادعا شده است کشور قطر پذیرای تمامی افراد در جامعه در ضمن اطمینان از احترام آنها به فرهنگ و آداب و رسوم محلی، خواهد بود.
پرسش دیگر این گروه در رابطه با مطلع شدن کارکنان هتل از اسکان دادن تمامی مهمانان بدون تبعیض و تفاوت بود. اطمینان حاصل شد که این روند نیز صورت گرفته است.
موضوع غرامت برای کارگرانی که در پروژههای ساختمانی مرتبط با جام جهانی مجروح شده یا جان خود را از دست دادهاند به طور طولانی مورد بحث قرار گرفت. از جمله دلایل، درخواست چندین سازمان غیردولتی برای طرح ریزی برنامهای جدید بوده است. کارگروه با این اصل که هرگونه جراحت یا مرگ در محل کار در هر کشوری باید جبران شود موافقت کرد.
کمیته عالی، روند شکایت را تشریح کرده و فیفا خاطرنشان کرد که آنها در حال بررسی مکانیسمهای جبران خسارت هستند. این گروه متعهد شده است که ظرف مدت سه هفته به سازمانهای غیردولتی پاسخ داده و کارگروه یوفا را در جریان قرار دهد.
در این بازدید روند رو به بهبود وضعیت تایید شد. کارگروه اذعان داشت که جام جهانی جریان تغییر را به شکل مثبتی تسریع کرده است.
با تمامی اینها، این گفتگوها بر نیاز به تلاشهای همه جانبه، چه قبل و چه بعد از جام جهانی تاکید کردند؛ گفت و گوهایی که در راستای آنها اطمینان حاصل شود که فوتبال همچنان به عنوان یک کاتالیزور مثبت در روند تغییر و بهبود جامعه عمل میکند.
میشل اووا، رئیس کارگروه یوفا، گفت: “ما میتوانیم با داشتن 7 جلسه برای کارگروه و سه بازدید از قطر به فعالیتها با رویکردی آینده نگرانه و بیش از یک ساله نگاه کنیم. ما از کمیته عالی و تمامی نهادهای درگیر به خاطر گشاده رویی در گفتگو و جستجوی راه حل با توجه به ملاحظات حقوق بشری، به عنوان یک ستون اساسی در رویدادهای فوتبالی پایدار، سپاسگزاریم.»
مطالب مرتبط: آیا استفاده از پرچم رنگین کمانی (LGBTQ) در جام جهانی قطر جرم است؟