جام جهانی
جام جهانیفوتبال

آیا استفاده از پرچم رنگین کمانی (LGBTQ) در جام جهانی قطر جرم است؟

در این مقاله به وضعیت حمایت از LGBTQها و استفاده از پرچم حاوی نماد این گروه در جام جهانی قطر خواهیم پرداخت.

قطر کشوری است که برخی از بدوی‌ترین قوانین جهان و به همین ترتیب همجنس‌گرایی در آن کشور به عنوان یک فعالیت غیرقانونی شناخته می‌شود. طبق قوانین رسمی این کشور، مجازات همجنس گرایی می‌تواند تا ۳ سال زندان و گاهی حتی اعدام باشد. با این حال، هیچ موردی از مجازات اعدام برای همجنسگرایان در قطر ثبت نشده است.

با نزدیک شدن به جام جهانی و در پی نزدیک شدن به این رویداد مهم، شایعات زیادی در مورد حضور جامعه LGBTQ در این کشور شنیده شده است. این جامعه طرفداران فوتبال زیادی دارد که قطعاً مایل به حضور در جام جهانی قطر هستند. اما این جامعه، در عین حال تمایل دارند با سفر خود به کشوری با چنین قوانین سختگیرانه‌ای علیه یک اقلیت، صدای خود را به گوش جهان برساند.

با انتشار گزارش اخیر مبنی بر ممنوعیت رابطه جنسی قبل از ازدواج در قطر، اخبار جعلی در مورد استفاده از پرچم LGBTQ در این کشور در طول برگزاری جام جهانی نیز منتشر شد. طبق گزارش‌های متعدد از نقل قولی که اکنون غیرواقعی دانسته می‌شود، ظاهراً این کشور افرادی را که پرچم LGBTQ را در ملاء عام به اهتزاز درآورد، تهدید به مجازات 11 سال زندان کرده است.

اما حقیقت این است که هیچ منبع رسمی چنین اقدامی را اعلام و تائید نکرده است. به این ترتیب می‌توانیم این خبر را جعلی تلقی کنیم. فیفا قبلاً به همه اطمینان داده بود که پرچم‌های مختلف با هر رنگی مجاز به ورود به استادیوم‌های این کشور هستند. قطر یکی از سخت‌ترین مکان‌ها برای زندگی یا بازدید برای اعضای جامعه LGBTQ است، به همین دلیل است که به اهتزاز درآمدن این پرچم‌ها در این شرایط مهم و الهام بخش است است.

آیا جامعه LGBTQ می‌تواند در قطر صدای خود را به گوش دیگران برساند؟

پرچم lgbtq در استادیوم فوتبال
پرچم lgbtq در استادیوم فوتبال

جامعه LGBTQ به عنوان یکی از تحت ستم‌ترین اقلیت‌های جهان، همیشه برای حق ابراز وجود خود مبارزه کرده است. این فرصت برای حضور در جام جهانی فوتبال در کشوری که آزادی گرایشات جنسی توسط قانون محدود است، فرصتی است که بسیاری نمی‌خواهند آن را از دست بدهند. بدون شک می‌توان انتظار داشت که برخی از مردم به این قوانین بدوی اعتراض کنند و احتمالاً با نیروی پلیس این کشور درگیر شوند.

به نظر می‌رسد که چنین برخوردی تقریباً اجتناب ناپذیر خواهد بود. به‌ویژه با وجود همه تبعیض‌هایی که هم‌اکنون در سراسر جهان وجود دارند. مردم باید آزاد باشند تا در هر جای دنیا هر طور که می‌خواهند زندگی کنند؛ اما دولت‌هایی مانند قطر نیز هر کاری را برای اجرای قوانین سخت‌گیرانه خود انجام خواهند داد. موضع رسمی این کشور طبق اعلام رسمی آن‌ها به فیفا، پرهیز از تکان دادن پرچم‌ها در خارج از ورزشگاه‌ها، یعنی محل‌هایی است که قانون قطر در آن‌جا اجرا می‌شود. با این وجود شایعات در مورد احتمال صدور احکام 11 ساله زندان کاملاً نادرست هستند.

What's your reaction?

Related Posts

1 of 181

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *