یکی از راههای سفر به کشورهای خارجی، مسیر زمینی است. اگر قصد دارید برای جام جهانی ۲۰۲۲ به کشور قطر سفر کنید، احتمالا به فکر سفر زمینی هم افتادید. سفر زمینی میتواند مزایای زیادی داشته باشد. کاهش هزینههای احتمالی به علاوه داشتن خودروی شخصی در سطح شهر دوحه، چیزی است که علاقهمندان را وسوسه میکند. در این نوشته قصد داریم شما را از چند و چون ماجرا با خبر کنیم. فضای مجازی در ایران اخیرا مطالب زیادی در مورد سفر زمینی به قطر از طریق عراق منتشر کرده است. این مسیرها کاملا اشتباه است و میتواند مشکلات زیادی را برای توریستها ایجاد کند. با ما همراه باشید.
مزایای سفر زمینی
همانطور که در بالا گفتیم، سفر زمینی همیشه میتواند انتخاب خوبی باشد. قیمت بنزین در ایران ارزان است و علاقهمندان میتوانند تا مرزهای کشور با هزینه نسبتا کمی سفر کنند. از طرفی داشتن ماشین شخصی در قطر میتواند تماشاگران را به راحتی در سطح دوحه و سایر شهرها جابجا کند. همچنین در هزینه استفاده از تاکسی یا سایر وسایل حمل و نقل عمومی صرفه جویی میشود. با توجه به با کیفیت نبودن خدمات حمل و نقل در کشورهای حوزه خلیج فارس و فرهنگ خودرو محور این مناطق، سفر زمینی گزینه جذابی به نظر میرسد.
کشورهای همسایه قطر
برخلاف تصور عامه، کشور قطر همسایگان زیادی ندارد. قطر یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس محسوب میشود و از طریق دریا کویت، عراق، ایران یا امارات متحده عربی راه دارد. اما مرز زمینی قطر کاملا محدود است. در واقع قطریها توسط عربستان محصور شدهاند. کشور قطر از نظر دریایی به بحرین بسیار نزدیک است. به همین دلیل قرار بود پلی بین دو کشور تاسیس شود تا مرز زمینی کار خودش را آغاز کند. اگرچه بعد از بحران دیپلماتیک سال ۲۰۱۷ بین قطر و عربستان، این پروژه متوقف شد. اخیرا شرایط به حالت عادی برگشته و بحرین و قطر امیدوار هستند به زودی پل مرزی را افتتاح کنند.
سفر زمینی از ایران به قطر
سایتهای فارسی زبان مسیری را از طریق عراق برای سفر زمینی از ایران به قطر متصور هستند. اما در واقعیت، امکان سفر زمینی از ایران به قطر وجود ندارد. همانطور که در بالا گفتیم، قطریها تنها از قسمت جنوب مرز زمینی دارند که این منطقه کاملا توسط عربستان سعودی محصور شده است. علاقهمندان ایرانی با خودروی شخصی تنها میتوانند به عراق سفر کنند. از جنوب عراق دو کشور کویت و عربستان مسیر را قطع میکنند.
هیچکدام از دو کشور کویت و عربستان با ایران روابط خوبی ندارند. شهروندان ایرانی برای سفر به کویت و عربستان ویزا میخواهند. برای ورود زمینی به قطر تنها از عربستان میتوان اقدام کرد. دولت عربستان سعودی برای سفر سیاحتی به ایرانیها ویزا نمیدهد. تنها امکان سفر به عربستان، ویزای زیارتی است که فقط به صورت هوایی و تنها در شهرهای مکه و مدینه قابل استفاده است. به این دلیل باید گزینه سفر زمینی از ایران به قطر را فراموش کنید.
مرزهای زمینی قطر
کشور قطر تنها با عربستان سعودی مرز زمینی دارد. به صورت تاریخی قطر از طریق زمینی به امارات متحده عربی وصل میشد. اما طی چند دهه اخیر این روند عوض شد و حالا تنها عربستان، قطر را از سمت جنوب محاصره کرده است. با وجود داستان ۸۷ کیلومتر مرز زمینی، قطر و عربستان تنها دو ایستگاه مرزی دارند. اولین ایستگاه در جاده قطر-امارات که از عربستان میگذرد، واقع شده است. کسانی که از دوبی و ابوظبی میخواهند به قطر بروند، از عربستان وارد این جاده میشوند. همچنین جاده سلوی، یکی دیگر از مرزهای قطر و عربستان است. جاده سلوی به طور اختصاصی برای شهروندان قطری یا عربستانی ساخته شد که قصد داشتند در مسیری کوتاهتر به کشورهای یکدیگر سفر کنند.
سوالات متداول
آیا میتوان از ایران به صورت زمینی به قطر سفر کرد؟
روی کاغذ امکان سفر از عراق و عربستان وجود دارد اما عربستان به ایرانیها ویزا نمیدهد. پس خیر.
بهترین راه سفر به قطر کدام است؟
سفر با هواپیما راحتترین و سفر با کشتی، طولانیترین روش است.