مقدمه
ژاپن یکی از تیمهای برتر قاره آسیا است که پس از سالها ناکامی در جام جهانیهای مختلف، در این دوره با انگیزهای بسیار بالا در این تورنومنت حضور یافته است. این تیم در گروه E جام جهانی ۲۰۲۲ با تیمهای اسپانیا، آلمان و کاستاریکا هم گروه است. در این دوره از جام جهانی، تیم ملی ژاپن در گروهی نسبتا سخت قرار دارد و برای صعود به مرحله یک شانزدهم باید حداقل از سد یکی از دو تیم اسپانیا و آلمان بگذرد. ژاپن با ترکیبی از بازیکنان جوان و با استعداد به همراه بازیکنانی با تجربه در جام جهانی، میتواند به یکی از پدیدههای این تورنومنت تبدیل شود. با ادامه این مطلب از برد نیوز همراه باشید تا بیشتر با تیم ملی ژاپن آشنا شوید.
اطلاعات کلی
- لقب: سامورایی آبی
- فدراسیون: فدراسیون فوتبال ژاپن (JFA)
- کنفدراسیون: آسیا (AFC)
- سرمربی: هاجیمه موریاسو
- کاپیتان: مایا یوشیدا
- بازیکن با بیشترین بازی ملی: یاشویتو اندو (۱۵۲ بازی)
- بازیکن با بیشترین گل ملی: کونیشیکه کاماماتو (۷۵ گل)
- استادیوم خانگی: استادیوم سایتاما
- رنکینگ فیفا: ۲۴ (تا ۲۳ ژوئن ۲۰۲۲)
- تعداد حضور در جام جهان: ۷ (۱۹۹۸ اولین بار)
تاریخچه
دوره پیش از جنگ ( دهه ۱۹۱۰ تا دهه ۱۹۳۰ میلادی)
اولین تجربه بین المللی تیم ملی ژاپن در “بازیهای قهرمانی خاور دور” (Eastern Championship Games) و در سال 1917 در توکیو بود رخ داد. در این مسابقات تیمی از منتخب از مدارس برتر توکیو نماینده این کشور بود. اگرچه ژاپن در شنا، بیسبال و دو و میدانی عملکردس قدرتمند داشت، اما تیم فوتبال این کشور در برابر جمهوری چین و فیلیپین شکستهای قابل توجهی را متحمل شد. با این وجود، این بازی در دهه ۱۹۲۰ در مدارس ژاپن ترویج شد.
فدراسیون فوتبال ژاپن در سال ۱۹۲۱ تشکیل شد و تیم ملی این کشور در می ۱۹۲۹ به طور رسمی به فیفا پیوست.
اولین بازی ملی “واقعی” ژاپن (برخلاف تیم دانشگاهی که برای نمایندگی این کشور انتخاب شد) در مسابقات قهرمانی خاور دور در سال ۱۹۳۰ برگزار شد. این تیم در مسابقه پایانی مسابقات برای کسب عنوان قهرمانی با چین مساوی کرد.
شیگیوشی سوزوکی برای اولین بار در المپیک تابستانی ۱۹۳۶ برلین مربی تیم ملی بود.
ژاپن یکی از تیمهای حاضر در مرحله مقدماتی جام جهانی ۱۹۳۸ بود، اما قبل از مسابقه خود در برابر هند شرقی هلند، از این رقابتها کنار کشید.
دوره پس از جنگ (دهه ۱۹۵۰ میلادی تا دهه ۱۹۸۰ میلادی)
تیم ملی ژاپن اولین بازی خود را در دوره پس از جنگ در کاپ آسیا (Asia Cup) و در سال ۱۹۵۱ انجام داد. ژاپن در سال ۱۹۵۰ مجدداً به فیفا پیوست و در مسابقات مرحله مقدماتی جام جهانی ۱۹۵۴ بازی کرد. اما پس از دو شکست، نمایندگی آسیا را به کره جنوبی از واگذار کرد که باعث ایجاد رقابتی شدید بین دو کشور شد. ژاپن همچنین در سال ۱۹۵۴ به کنفدراسیون فوتبال آسیا پیوست.
دتمار کرامر در سال ۱۹۶۰ به عنوان مربی به تیم ملی ژاپن پیوست و در بازیهای المپیک تابستانی ۱۹۶۴ توکیو، تیم را به مرحله یک هشتم نهایی رساند.
اولین دستاورد بزرگ ژاپن در فوتبال بین المللی در بازی های المپیک تابستانی ۱۹۶۸ در مکزیکو سیتی بود که این تیم مدال برنز را کسب کرد. اگرچه این نتیجه باعث شد که این ورزش در ژاپن به رسمیت شناخته شود، اما عدم وجود یک لیگ داخلی حرفهای، مانع رشد آن شد و ژاپن تا ۳۰ سال بعد جواز حضور در جام جهانی فوتبال را کسب نکرد.
با این وجود، ژاپن به راهیابی به جام جهانی ۱۹۸۷ نزدیک شده بود، اما در دیدارهای مهم مرحله مقدماتی مغلوب کره جنوبی شد.
دهه ۱۹۹۰، شکوفایی فوتبال ژاپن
در سال ۱۹۹۱، صاحبان لیگ نیمه حرفهای فوتبال ژاپن موافقت کردند که آن لیگ را منحل کنند و دوباره آن را به عنوان یک لیگ حرفهای به نام جی لیگ (J.League) تشکیل دهند. هدف آنها تا حدی برای بالا بردن شهرت ورزش فوتبال در ژاپن و تقویت برنامه تیم ملی این کشور بود. سال بعد، ژاپن میزبان جام ملتهای آسیا در سال ۱۹۹۲ شد و اولین قهرمانی خود را با شکست یک بر صفر در مقابل عربستان در فینال به دست آورد. جی لیگ به طور رسمی در سال ۱۹۹۳ راه اندازی شد.
با این حال، ژاپن در اولین تلاش خود برای راهیابی جام جهانی با بازیکنان حرفهای، پس از تساوی با عراق در آخرین بازی مرحله مقدماتی، با اختلاف اندک در امتیاز بلیت حضور در جام جهانی ۱۹۹۴ را از دست داد، که هواداران این تیم از آن به عنوان “عذاب دوحه” یاد میکنند.
ژاپن در تورنومنت بعدی خود در جام ملتهای آسیا ۱۹۹۶ باید از مقام قهرمانی خود دفاع میکرد. این تیم تمام بازیهای خود را در مرحله گروهی برد اما در مرحله یک چهارم نهایی پس از باخت ۲ بر صفر مقابل کویت، از این رقابتها حذف شد.
اولین حضور این کشور در جام جهانی در سال ۱۹۹۸ بود که ژاپن تمام بازیهای خود را باخت. دو بازی اول ۱ بر صفر به سود آرژانتین و کرواسی به پایان رسید و این رقابتها با شکست ۲ بر ۱ مقابل جامائیکا به پایان رسید. ژاپن در هر سه بازی تاثیرگذار بود، با این حال، د هر سه شکست فقط یک گل اختلاف داشت.
افتخارت
بینالمللی
- مدال برنز المپیک: ۱۹۶۸
- مقام دوم جام کنفدراسیونهای فیفا: ۲۰۰۱
قارهای
- قهرمانی جام ملتهای آسیا در سالهای: ۱۹۹۲، ۲۰۰۰، ۲۰۰۴، ۲۰۱۱
- مقام دوم جام ملتهای آسیا: ۲۰۱۹
- مقام چهارم جام ملتهای اروپا: ۲۰۰۷
بازیهای آسیایی
- مقام سوم: ۱۹۵۱، ۱۹۶۶
- مقام چهارم: ۱۹۷۰
عملکرد تیم ملی ژاپن در جام جهانی
ژاپن تا پایان دهه ۱۹۸۰، با تیمی کوچک و غیر حرفهای خود، در دنیای فوتبال حرفی برای گفتن نداشت. از دهه ۱۹۹۰ میلادی، زمانی که فوتبال ژاپن کاملا حرفهای شد، ژاپن به عنوان یکی از موفق ترین تیمهای آسیا ظاهر گشت. آنها در ۷ جام جهانی اخیر حضور داشتهاند در مرحله حذفی جامهای جهانی سالهای ۲۰۰۲، ۲۰۱۰ و ۲۰۱۸ به میدان رفتهاند. همچنین چهار بار در سالهای ۱۹۹۲، ۲۰۰۰، ۲۰۰۴ و ۲۰۱۱ قهرمان جام ملتهای آسیا شدهاند. در دهههای اخیر تیم ملی ژاپن عملکردی قابل قبول از خود نشان داده و در اغلب مواقعی که از این تورنومنت حذف شده، در مقابل تیمی بوده است که به مقام دومی یا سومی در آن جام جهانی رسیده.
فدراسيون فوتبال این کشور از سال ۲۰۱۰ میلادی سیاستهایی را اعمال کرده تا بتوانند تحقق رویایی قهرمانی را میسر تر کند. توجه بیش از پیش به لیگ داخلی، سرمایهگذاری روی بازیکنان ژاپنی با استعداد، ایجاد تحول در توسعه و ساختار برگزاری بازیهای لیگ، از جمله اقداماتی است که این فدراسيون انجام داده تا ژاپن را به کسب قهرمانی جام جهانی نزدیک تر کند.
نحوه صعود تیم ملی ژاپن به جام جهانی
تیم ملی فوتبال ژاپن در گروه B مقدماتی جام جهانی قرار داشت. هم گروهیهای ژاپن را تیمهای ملی عربستان، استرالیا، عمان و چین را تشکیل میدادند. ژاپن در طول مرحله انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر عملکردی بسیار خوبی داشت و از ۱۰ بازی خود در این مرحله، ۷ پیروزی کسب کرد. تیم ملی ژاپن بهترین خط دفاعی این گروه را نیز داشته است. این تیم در ۱۰ بازی خود تنها ۴ گل دریافت کردهاند که نشانگر آمادگی خوب مدافعان این تیم است. ژاپن تنها با یک امتیاز اختلاف با عربستان به عنوان تیم دوم گروه B مرحله مقدماتی، به جام جهانی ۲۰۲۲ قطر صعود کرد.
گروه ژاپن در جام جهانی
ژاپن در گروه E جام جهانی با تیمهای کاستاریکا، اسپانیا و آلمان هم گروه است؛ گروهی که بسیاری آن را گروه مرگ دانسته و مهم ترین بازی آن را تقابل دو غول فوتبال اروپا، اسپانیا و آلمان، میدانند. با این همه نباید از پتانسیل تیم ملی ژاپن غافل شد. این تیم در ۷ دورهای قبلی که در جام جهانی حضور داشته، توانسته از مرحله گروه یه یک شانزدهم صعود کنند؛ هرچند امسال تقابل سختی برای دستیابی به این هدف خواهد داشت.
بین ژاپن و کاستاریکا، اغلب ژاپن را تیم برتر میدانند و این یعنی اگر ژاپن بتواند دو بازی دیگر خود را مساوی کند، احتمال صعود این تیم به مرحله بعدی بالاتر خواهد رفت.
ترکیب تیم ملی ژاپن
در این دوره از جام جهانی، شاهد حضور بازیکنان جوان بیشتری در ترکیب تیم ملی ژاپن هستیم. علاوه براین، نام لژیونرهایی مانند تاکومی مینامینو، ریتسو دوآن و واتِرو اندو نیز در ترکیب این تیم به چشم میخورد.
ژاپن مهرههای هجومی مهمی از جمله یوشنوری موتو و ریو میایچی در اختیار دارد که میتوانند در گلزنی این تیم موثر واقع شوند. در خط دفاع نیز بازیکنان با تجربهای مانند گن شوجی حضور دارند که عملکرد بسیار خوبی را در مرحله انتخابی از خود به نمایش گذاشتند. در زیر لیست ۲۶ نفره تیم ملی ژاپن را میبینیم.
دروازهبانها
- ایجی کاواشیما (استراسبورگ)
- کیسوکه اوساکو (سانفرچه هیروشیما)
- شیوچی گوندا (شیمیزو اسپولسه)
- دنیل اشمیت (سن ترودن)
مدافعان
- تاکهیرو تومیاسو (آرسنال)
- شوگو تانیگوچی (کاوازاکی فرانتاله)
- یوتو ناگاتومو (توکیو افسی)
- میکی یامانه (کاوازاکی فرونتاله)
- شو ساساکی (سانفرچه هیروشیما)
- یوتا ناکایاما ( زیووله افسی)
- مایا یوشیدا (سمپدوریا)
- یوکیناری سوگاوارا (اِیزی آلکمار
- کو ایتاکورا (شالکه)
- هیروکی ایتو (اشتوتگارت)
هافبکها
- گاکو شیباساکی (لگانس)
- گنکی هاراگوچی (یونیون برلین)
- تاکومی مینامینو (لیورپول)
- تاکفوسا کوبو (رئال مایورکا)
- هیدماسا موریتا (سانتا کلارا)
- واتارو اندو (اشتوتگارت)
- جونیا ایتو (گنک)
- آئو تاناکا (فورتونا دوسلدورف)
- کائورو میتوما(یونیون اس جی)
- دایچی کامادا (اینتراخت فرانکفورت)
- ریتسو دوان (آیندهوون)
مهاجمان
- کیوگو فوروهاشی (سلتیک)
- آیاسه اوئدا (کاشیما آنتلرز)
- تاکوما آسانو (بوخوم)
- دایزن مائدا (سلتیک)
سرمربی ژاپن
در حال حاضر هدایت تیم ملی ژاپن را هاجیمه موریاسو بر عهده دارد. وی در دوران بازی خود، در طی ۱۴ سالی که در تیم سانفرچه هیروشیما بازی کرده، بیش از ۲۵۰ بار برای این تیم به میدان رفته است. موریاسو همچنین در ۵۰ بازی به عنوان هافبک همراه تیم ملی ژاپن بوده است.
موریاسو از سال ۲۰۱۸ سکاندار تیم ملی ژاپن بوده و در سال ۲۰۱۹ توانست با این تیم مقام دوم جام ملتهای آسیا را کسب کند.
موریاسو از فصل ۲۰۰۴ به عنوان مربی برای سانفرچه هیروشیما خدمت کرد. او همچنین مربی تیم ملی جوانان ژاپن بود که در مسابقات قهرمانی جوانان آسیا در سال ۲۰۰۶ و جام جهانی زیر ۲۰ سال ۲۰۰۸ شرکت کرد. او از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۸ و قبل از مربیگری در Albirex Niigata، مربی تیم اصلی هیروشیما بود.
در ۸ دسامبر ۲۰۱۱ اعلام شد که موریاسو به عنوان سرمربی و برای فصل ۲۰۱۲، به سانفرچه هیروشیما باز خواهد گشت. از آن زمان، او عنوان قهرمانی جی لیگ را در فصلهای ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ به دست آورده است. او در ژوئیه ۲۰۱۷ پس از کسب نتایج ضعیف در لیگ، باشگاه را ترک کرد.
موریاسو مربی تیم ملی زیر ۲۳ سال ژاپن که برای المپیک ۲۰۲۰ توکیو آماده میشد نیز بوده است. او با وجود اینکه وظایفش با انتصاب به عنوان مربی تیم ملی بزرگسالان ژاپن گسترش یافته است، همچنان در این سمت باقی خواهد ماند.
موریاسو دستیاری آکیرا نیشینو را در مرحله یک هشتم نهایی جام جهانی روسیه بر عهده داشت. در ۲۶ جولای ۲۰۱۸، با کناره گیری مربی وقت تیم ملی ژاپن، فدراسیون فوتبال ژاپن، هاجیمه موریاسو را به عنوان مربی جدید تیم ملی مردان، با چشمانداز صعود به جام جهانی ۲۰۲۲ منصوب کرد. او ژاپن را پس از پیروزی ۳ بر صفر مقابل ایران در نیمه نهایی، به فینال جام ملتهای آسیا ۲۰۱۹ هدایت کرد، اما در فینال ۳ بر ۱ مقابل قطر شکست خورد تا ژاپن اولین شکست خود در فینال این تورنومنت تجربه کرده باشد.
افتخارات در زمان مربیگری
سانفرچه هیروشیما
- قهرمانی در جی لیگ: ۲۰۱۲، ۲۰۱۳ و ۲۰۱۵
- قهرمانی در سوپر کاپ ژاپن: ۲۰۱۳، ۲۰۱۴
- مقام سوم جام باشگاههای جهان: ۲۰۱۵
- تیم ملی زیر ۲۳ سال ژاپن
- مدال نقره بازیهای آسیایی: ۲۰۱۸
تیم ملی ژاپن
- مقام دوم جام ملتهای آسیا: ۲۰۱۹
- قهرمانی مسابقات فوتبال شرق دور: ۲۰۲۲
افتخارات فردی
- مربی سال جی لیگ: ۲۰۱۲، ۲۰۱۳ و ۲۰۱۵
ستارههای تیم ملی ژاپن
تاکومی مینامینو
این هافبک و وینگر ۲۷ ساله ژاپنی، در حال حاضر در لیگ فرانسه و تیم موناکو مشغول است. او در اولین فصل بازی حرفهای خود که در تیم کرِزو اوزاکا انجام داد، جایزه بهترین بازیکن تازهکار فصل را دریافت کرد. پس از این فصل بسیار خود در تیم کرزو ازواکا، در ۱ ژانویه ۲۰۲۰ به تیم لیورپول پیوست که اتفاقا در همان سال توانست قهرمان لیگ برتر انگلیس نیز بشود. مینامینو از سال ۲۰۱۵ وارد تیم ملی ژاپن شد و با این تیم توانست مقام دوم جام ملتهای آسیا را در سال ۲۰۱۹ کسب کند.
حضور در تیم ملی
در ماه می ۲۰۱۴، مینامینو در ترکیب ۳۰ نفره تیم ژاپن برای مرحله مقدماتی جام جهانی فوتبال در برزیل قرار گرفت. با این حال، او نتوانست عملکرد خوبی از خود نشان دهد.
مینامینو اولین بازی خود را برای تیم ملی ژاپن در یک بازی دوستانه مقابل ایران در ۱۳ اکتبر ۲۰۱۵ انجام داد و در دقیقه ۸۷ به عنوان یار تعویضی در بازی که با تساوی ۱ بر ۱ به پایان رسید، وارد زمین شد. یک ماه بعد در ۱۷ نوامبر ۲۰۱۵، او دومین بازی خود را برای ژاپن در مرحله مقدماتی جام جهانی برزیل در برابر کامبوج انجام داد و در دقیقه ۸۶ به عنوان یار تعویضی به میدان رفت. در آن بازی ژاپن با نتیجه ۲ بر صفر پیروز شد. مینامینو برای اولین بار پس از سه سال به تیم ملی بزرگسالان دعوت شد. او اولین گل خود برای ژاپن را در پیروزی ۳ بر صفر مقابل کاستاریکا در ۱۱ سپتامبر ۲۰۱۸ به ثمر رساند. پس از آن، مقابل پاناما گلزنی کرد و مقابل اروگوئه یک گل زد.
در دسامبر ۲۰۱۸، مینامینو یکی از ۲۳ بازیکن ژاپنی بود که برای جام ملتهای آسیا ۲۰۱۹ انتخاب شد. او در ژانویه ۲۰۱۹ اولین بازی خود در جام ملت های آسیا را مقابل ترکمنستان انجام داد و یک پاس گل نیز در آن بازی داد. در نیمه نهایی مقابل ایران، مینامینو ستاره ژاپن بود و دو پاس گل داد و یک پنالتی را برای تیمش به ارمغان آورد که یویا اوساکو با موفقیت به گل تبدیل کرد. او اولین گل خود در جام ملتهای آسیا را در فینال مقابل قطر به ثمر رساند، اما در نهایت ژاپن با نتیجه ۳ بر ۱ شکست خورد. مینامینو در مجموع ۶ بازی در این مسابقات انجام داد. مینامینو تا پایان سال ۲۰۱۹ پنج گل ملی دیگر به ثمر رساند.
سبک بازی
در سالزبورگ، مینامینو در نقش یک مهاجم در حرکت به میدان میرفت. به عبارت دیگر مربی به او اجازه میداد آزادانه حرکت کند تا قفلهایط دفاعی را در هم بشکند. او اجازه داشت یک خط عقب بیاد و به عنوان هافبک خلق موقعیت کند و با دریبلهای دقیق خود دفاع حریف را به هم بریزد.
ریز نقش بودن او به عنوان یک “مزیت” برای وی محسوب میشود؛ زیرا مرکز ثقل پایین او به این معنی است که او می تواند “به راحتی از کنار بازیکنان بگذرد”.
یورگن کلوپ، سرمربی لیورپول، او را تحسین کرده و قبل از اینکه با لیورپول قرارداد امضا کند، گفت: “من دوست دارم مینامینو را در لیورپول داشته باشم. او با سطح بالایی دارد و یکی از بهترین استعدادهای حال حاضر است.” پس از بازی مقابل آژاکس در لیگ قهرمانان اروپا، کلوپ گفت: “او همه جا هست، مانند یک شیطان دفاع میکند و سپس در حمله حضور همه جانبه دارد.
کائورو میتوما
وینگر ۲۵ ساله تیم برایتون و ژاپن، از استعدادهای جوان و آینده دار تیم ملی ژاپن است.
وی در نوامبر ۲۰۲۱ برای مرحله مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲ به تیم ملی بزرگسال ژاپن دعوت شد و در بازی مقابل عمان به میدان رفت. وی در این دیدار که ۱ بر صفر به نفع تیم مهمان، ژاپن، به پایان رسید، به عنوان بازیکن تعویضی به میدان رفت.
در ۲۴ مارس ۲۰۲۲، میتوما اولین گلهای ملی خود را در برد ۲ بر صفر مقابل استرالیا در چارچوب مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲، به ثمر رساند. او در این بازی در دقیقه ۸۶ از روی نیمکت وارد زمین شد و سه دقیقه بعد اولین گل خود را وارد دروازه حریف کرد. او در وقت اضافه یک گل دیگر زد. این برد جواز حضور ژاپن در جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ را صادر و میتوما به بازیکنی ارزشمند در تیم ژاپن تبدیل کرد. دبل میتوما باعث شد تا او برای اولین بار در یک بازی ملی بهترین بازیکن ملی شود. چهار روز بعد در بازی مقابل ویتنام نیز برای دومین بار بهترین بازیکن زمین شد.
سبک بازی
میتوما نیز یکی از دیگر از وینگرهای تیم ملی ژاپن به حساب میآید. با توجه به اینکه قد و قامت کوتاهی دارد، میتوما میتواند به راحتی از کنار حریف خود عبور کند و با سرعت بالای خود در گوشههای زمین، فشار بیشتری به مدافعان وارد کند.
میتوما گاها به عنوان مهاجم کاذب نیز بازی میکند. او معمولا در بازی های برایتون از گوشهها به مرکز زمین حرکت میکند تا مدافعان بیشتری او را پوشش دهند. این باعث میشود فضای بیشتری برای مهاجمان ایجاد و فرصت گلزنی تیم دو چنوان شود.
شینجی کاگاوا
کاگاوا یکی از مهرههای مهم و باتجربه تیم ملی ژاپن در خط هافبک است. او پس از عملکرد فوقالعاده در تیم بورسیا دورتموند در فصل ۲۰۱۲ – ۲۰۱۳ به نامی مشهور در فوتبال اروپا تبدیل شد. او قطعا میتواند به عنوان یک هافبک بازیساز نقش مهمی در خلق موقعیت گلزنی برای ژاپن داشته باشد.
شینجی کاگاوا از اولین حضور خود در تیم ملی ژاپن در می سال ۲۰۰۸ تا به امروز بیش از ۹۰ بازی ملی داشته و بیش از ۳۰ گل به ثمر رسانده است.
کاگاوا در تیم زیر ۲۰ سال ژاپن در جام جهانی زیر ۲۰ سالههای ۲۰۰۷ که در کانادا برگزار شد، بازی کرد.
در سال ۲۰۰۸، او همچنین به عنوان عضوی از تیم ژاپن برای بازیهای المپیک تابستانی ۲۰۰۸ انتخاب شد.
شینجی کاگاوا در ۲۴ می ۲۰۰۸، اولین بازی ملی بزرگسالان خود را در یک بازی دوستانه در قالب کیرین کاپ (Kirin cup) انجام داد. ژاپن آن بازی را مقابل ساحل عاج ۱ بر صفر پیروز شد. با این حال، کاگاوا در ترکیب ۲۳ نفر نهایی مربی وقت تیم ملی ژاپن، تاکشی اوکادا، برای جام جهانی ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی انتخاب نشد. در سپتامبر ۲۰۱۰، او گل پیروزی بخش ژاپن را در دیدار مقابل پاراگوئه در یوکوهاما به ثمر رساند.
آلبرتو زاکرونی سرمربی وقت تیم ملی ژاپن، کاگاوا را برای حضور در جام ملتهای آسیا ۲۰۱۱ انتخاب کرد. او در یک چهارم نهایی مقابل قطر دو گل به ثمر رساند. این بازی با نتیجه ۳ بر ۲ به سود ژاپن به پایان رسید. در نیمه نهایی مقابل کره جنوبی، استخوانهای کف پای کاگاوا شکست و فینال را از دست داد. در بازی فینال ژاپن پس از وقت اضافه استرالیا را شکست داد و قهرمان آسیا در سال ۲۰۱۱ شد.
کاگاوا در ترکیب ۲۳ نفره ژاپن برای جام کنفدراسیونهای ۲۰۱۳ نیز قرار گرفت و در بازی مرحله گروهی مقابل ایتالیا که با شکست ۴ بر ۳ به پایان رسید، گل دوم را برای کشورش به ثمر رساند. او برای اولین بار حضور در جام جهانی را در سال ۲۰۱۴ تجربه کرد، اما تاثیر کمی داشت زیرا تیم ملی ژاپن در مرحله گروهی حذف شد.
در جام ملتهای آسیا ۲۰۱۵، کاگاوا گل دوم ژاپن را در جریان شکست ۲ بر صفر اردن در مرحله گروهی به ثمر رساند و به عنوان بهترین بازیکن مسابقه انتخاب شد.
کاگاوا در بازی یک چهارم نهایی ژاپن مقابل امارات متحده عربی شرکت کرد. پس از پایان بازی با نتیجه ۱ بر ۱، پس از وقت اضافه، کاگاوا که آخرین پنالتیزن ژاپن در ضربات پنالتی بود، ضربه او به تیرک دروازه برخورد کرد و در نهایت ژاپن با نتیجه ۵ بر ۴ شکست خورد.
سبک بازی
کاگاوا یک بازیکن با استعداد، ماهر و خلاق است. او همچنین یک هافبک تهاجمی همه کاره است که نقش اصلی او بازیسازی میباشد. کاگاوا همچنین میتواند در جناح چپ یا راست به عنوان هافبک بازی کند. کاگاوا با خونسردی توپ را کنترل میکند و قدرت تصمیم گیری بالایی در انتخاب پاس مناسب دارد. او بازیکنی چابک است که در زمین حریف به دنبال یک پاس هوشمند و خلاقانه حرکت میکند میان توپ است. او بدون توپ و با توپ، بازی هجومی فوق العادهای دارد. او همچنین موقعیتیابی هجومی فوق العادهای دارد که به او اجازه میدهد مهارت خوبی برای گلزنی داشته باشد. شاید بهترین ویژگیهای شینجی کاگاوا چابکی، پاسهای دقیق، خلاقیت، موقعیت یابی در هنگام حمله و توانایی انتخاب پاس کلیدی باشد. او نسبتا سریع است و میتواند خودش آغاز گر حمله باشد و حتی گل بزند. او در زمان بازی برای ژاپن، به عنوان هافبک چپ یا هافبک تهاجمی مرکزی بازی کرده است.