جام جهانی
جام جهانی

جام جهانی ۲۰۲۲ قطر: شگفتی سازی تیم ملی مراکش در آخرین شب حضور رونالدو در جام جهانی

مقدمه

بازیکنان معجزه گر تیم ملی مراکش به شگفتی سازی خود ادامه دادند و توانستد با پیروزی ۱ بر صفر مقابل تیم ملی پرتغال، به مرحله نیمه نهایی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر صعود کنند.

شیرهای اطلس در ابتدای تورنمنت تیمی بودند که شاید کمتر کسی پیش بینی می‌کرد تا این مرحله برسند. اما حالا به اولین تیم آفریقایی تبدیل شده‌اند که به مرحله نیمه نهایی جام جهانی می‌رسد.

پس از شوکه کردن اسپانیا، آن‌ها اکنون یک قدرت دیگر، تیم ملی پرتغال، را شکست داده‌اند و علاوه بر این تیم، شانس تجربه قهرمانی جام جهانی را از یکی از بهترین بازیکنان تاریخ (احتمالا برای همیشه) سلب کردند.

مراکش در رویارویی با پرتغالِ کریستیانو رونالدو، بار دیگر با قدرت به میدان رفت و تنها با یک گل از سد این تیم با کیفیت عبور کرد.

گل یوسف النصیری دقیقا شبیه به گل‌هایی بود که رونالدو به ثمر می‌رساند: پرشی بلند ضربه و سری قدرتمند. در آن صحنه او یک سر و گردن از مدافع پرتغال بالاتر بود طوریکه انگار او به زمین چسبیده است!

مانند بازی قبل کریستیانو رونالدو، گل نیمه اول را از روی نیمکت تماشا کرد و بار دیگر از ترکیب اصلی کنار گذاشته شد. او در دور گذشته در پیروزی ۶ بر ۱ مقابل سوئیس در ترکیب اصلی پرتغال قرار نداشت و فرناندو سانتوس در اینجا نیز تصمیم گرفت رونالدو رو از اول در ترکیب قرار ندهد. همه، البته شاید به جز خود رونالدو، معتقد بودند این تصمیم درست بوده.

ستاره درخشان تیم ملی پرتغال در اویل نیمه دوم وارد زمین شد تا سعی کند بازی را تغییر دهد. اما روند بازی هرگز تغییر نکرد و تنها دلیلش این بود که مراکش اجازه نداد. آنها به هدفشان رسیدند، بردشان را گرفتند و به نیمه نهایی صعود کردند. دستاوردی بزرگ برای قاره آفریقا و تیم ملی مراکش.

با ادامه این مطلب از برد نیوز همراه باشید تا به بررسی بازی پرتغال و مراکش بپردازیم.

یوسف النصیری، قهرمان مراکش

شاید از هر طرفدار فوتبال که بپرسید او نیز موافق باشد که گل او شبیه گل‌های رونالدو بود.

حتی خود رونالدو هم وقتی روی نیمکت پرتغال نشسته بود و این گل را تماشا می‌کرد، تحت تاثیر قرار گرفت. در حالی که بازیکنان مراکش در گوشه‌ای از زمین مشغول خوشحالی بعد از گل بودند، دوربین بلافاصله متوجه رونالدو شد. او کاری جز تکان دادن سرش برای گلی که بسیار شبیه به گلی بود که او به ثمر می‌رساند نمی‌توانست انجام دهد.

پرش النصیری بسیار عالی بود. به سادگی می‌توان گفت که انگار مهاجم مراکشی پرواز کرد و صدای جمعیت پشت سر او گویی مانند سوخت موشک عمل کرد تا او را به سمت بالا و بالای دیوگو کاستا و روبن نئوس بفرستد.

این گل بسیار زیبا به آسانی نشان داد که تیم ملی مراکش شایسته برتری در نیمه دوم بود. و این چه گل مهمی برای النصیری بود، که درست از روی خط دفاعی پرتغال پرش کرد و مستقیماً به افسانه‌های جهانی پیوست.

افتخاری برای فوتبال آفریقا

سوت‌های هواداران مراکش در شنبه شب در استادیوم الثومه حاکم بود. طوریکه انگار آن را به جدیدترین ورزشگاه خانگی خود تبدیل کرده‌اند. آنها این کار را در طول مسابقات نیز انجام داده‌اند: ورود، تشویق تیم، جشن گرفتن و در نهایت برنده شدن.

کازابلانکای کوچک در قطر

در چند هفته گذشته، استادیوم‌های قطر با کازابلانکا تفاوتی نداشته زیرا تمام فوتبال آفریقا و عربی برای حمایت از شیرهای اطلس گرد هم آمده بودند. با یک قدم زدن در اطراف دوحه، در هر گوشه و کناری افرادی دیده می‌شدند که پرچم مراکش را با خود حمل می‌کنند.

چه در میان تیم‌های عربی و آفریقایی هیچ تیمی تا این مرحله از جام جهانی پیشروی نکرده بود و کمتر کسی حاضر بود شرط ببند که این تیم ملی مراکش خواهد بود که برای اولین به این افتخار دست یابد.

کودکان از سراسر قاره این تیم را به یاد خواهند آورد و در نهایت از این تیم و آنچه تاکنون به دست آورده‌اند الهام خواهند گرفت.

دیوار دفاعی مراکش

مراکش یکی از تیم‌های برتر جام جهانی از نظر آمار گل خورده است و در این بازی نیز موفق شد کلین شیت خود را حفظ کند.

هیچ بازیکنی از تیم حریف در این تورنمنت به مراکش گل نزده است و تنها گلی که این تیم دریافت کرده، یک گل به خودی بود که از روی بدشانسی وارد دروازه مراکش شد. غیر از این، خط دفاع مراکش مستحکم و مقتدر روبروی هر خطر و بازیکنی تا این مرحله ایستادگی کرده. 

نایف اکرد، مدافع وستهام و تیم ملی مراکش به دلیل مصدومیت در این بازی غایب بود، با این حال شیر‌های اطلس آمار خوب دفاعی خود را همچنان حفظ کرند. حتی زمانی که هم تیمی و مدافع دیگر مراکش، رومن سایس، با برانکارد بیرون رفت، دلیلی برای نگرانی وجود نداشت. جواد ال یمیق و اشرف دری پا به میدان گذاشتند و سطح دفاعی تیم ملی مراکش کوچکترین افتی نکرد.

عملکرد این دو بازیکن واقعا سزاوار ستایش است چرا که هر کاری را که لازم بود انجام دادند تا مانع گلزنی پرتغال شوند.

علاوه بر آن دو باید به مدافعان کناری مراکش، اشرف حکیمی و یحیی عطیات الله تبریک گفت. هر دو در طول نیمه اول مورد هدف پرتغال قرار گرفتند، اما هیچ یک از آن‌ها اشتباه نکرد.

خط دفاعی مراکش شکست ناپذیر به نظر می‌رسد. آیا مدافعان این تیم می‌توانند در یک بازی (یا به احتمالا دو بازی) دیگر آمادگی خوب خود را حفظ کنند؟

خداحافظی تلخ کریستیانو رونالدو

احتمالا این آخرین شب رونالدو به عنوان بازیکن در جام جهانی بود، آخرین لحظه بزرگ او در کانون توجه. با آینده‌ای مبهم در سطح باشگاهی، ممکن است دیگر هرگز رونالدو را در یک بازی به این بزرگی نبینیم.

او در این بازی تا حد زیادی بی اثر بود. رونالدو نیمه اول را روی نیمکت قرار داشت تا اینکه در نیمه دوم و حدود دقیقه ۵۰ به میدان رفت اما افسوی که تا حد زیادی بی تاثیر بود. او شبیه رونالدو بود و مانند رونالدو حرکت می‌کرد، اما کاملاً مانند رونالدو بازی نمی‌کرد.

رونالدویی که دنیا می‌شناسد می‌توانست کاری کند تا جلوی این باخت را بگیرد. او برای گلزنی دست از تلاش بر نمی‌داشت و با یک گل معجزه آسا تیمش را نجات می‌داد. انصافاً آن رونالدو هم از روی نیمکت به زمین نمی‌آمد.

اما اکنون این رونالدو واقعی است، بازیکنی که سطحش آنقدر پایین آمده است که فوق‌العاده نظر نمی‌رسد. در آینده، خواهیم دید که تیم ملی پرتغال چگونه سقوط او را از جاودانگی مدیریت می‌کند، اما این احتمال وجود دارد که او دیگر هرگز در چنین بازی بزرگی پا به میدان نگذارد.

گونسالو راموس، ناموفق در گلزنی

باید گفت که در بازی‌های قبل جام جهانی همه چیز برای او درست پیش رفت. اما در بازی روز شنبه، زمانی که تیمش به شدت به یک گل نیاز داشت تا بتواند برای صعود بجنگد، ناموفق بود.

او به خودی خود هیچ اشتباهی انجام نداد، اما این فقط به این دلیل است که ما او را خیلی کم دیدیم. این فوروارد جوان به قدری بی تاثیر بود که تعویض دقیقه ۶۹ کاملا منطقی و شاید لازم بود.

راموس تنها با یک شوت و در مجموع ۹ پاس بازی خود را تمام کرد و نشان داد که او اصلا در بازی تاثیر چندانی نداشته است. منصفانه نبود که انتظار هت تریک دیگری از او داشته باشیم، اما پرتغال به عملکرد بهتر از این نیاز داشت.

پس از درخشش او در دور قبل، از کارشناسان فوتبال گرفته تا هواداران پرتغال همه به ستایش او پرداختند، اما این بازی نشان داد که این مهاجم جوان پخته نیست، حداقل هنوز نه.

دیوگو کاستا در حد انتظارات نبود

حداقل تا حدی مقصر گل بود و در یک صحنه دیگر کمی بد عمل کرد. به جرات می توان گفت دروازه بان پرتغال کاملا اعتماد به نفس نداشت.

کاستای ۲۳ ساله در آغاز دوران فوتبال حرفه‌ای خود است و اگر همه چیز درست پیش برود، بازی‌های بیشتری برای پرتغال انجام خواهد داد. او احتمالاً یکی دو اشتباه دیگر نیز خواهد کرد، اما اشتباهات در این سطح از فوتبال هميشه هزینه‌ای زیاد دارند.

یک لحظه، تمام چیزی بود که مراکش برای شکست پرتغال قدرتمند لازم داشت و کاستا آرزو خواهد کرد در آن لحظه بهتر عمل می‌کرد. او اعتماد به نفس کافی برای بیرون آمدن و گرفتن توپ را نداشت و در نهایت پرتغال هزینه آن را پرداخت.

امتیاز‌های بازیکنان تیم پرتغال

مدافعان

دیوگو کاستا (۴ از ۱۰):

می توانست خیلی بهتر در دروازه کار کند. او مطمئن و قابل اطمینان به نظر نمی‌رسید.

رافائل گوریرو (۶ از ۱۰):

۶۱ دقیقه نسبتاً آرام را تجربه کرد. جای خود را به ژائو کانسلو داد  تا پرتغال بیشتر بتواند از جناحین حمله کند.

روبن دیاس (۶ از ۱۰):

حداقل تا حدی روی گل مقصر بود زیرا هم او و هم کاستا نتوانستند در لحظه درست تصمیم بگیرند. اما به غیر از آن صحنه خوب بازی کرد‌.

پپه (۷ از ۱۰):

هیچ سرزنشی برای او در بازی‌ای که تقریباً مطمئناً آخرین بازی او در جام جهانی بود، وجود ندارد.

دیوگو دالوت (۷ از ۱۰):

عملکرد خوبی داشت، اما زمانی که سانتوس تصمیم گرفت بازی را کاملا هجومی کند، از زمین خارج شد.

هافبک‌ها

اوتاویو (۶ از ۱۰):

پاس کاری او می توانست بهتر باشد، اما با این حال او چند موقعیت ایجاد کرد.

روبن نوس (۵ از ۱۰):

در برابر تیم مراکش کاملا ضعیف عمل کرد. بدترین هافبک فیکس تیم.

برناردو سیلوا (۵ از ۱۰):

آن بازی ساز تاثیرگذاری که در منچسترسیتی دیده‌ایم نبود.

مهاجمان

ژائو فلیکس (۶ از ۱۰):

فعال اما ناکارآمد. تا حد زیادی توسط حکیمی مهار شد.

گونسالو راموس (۵ از ۱۰):

هیچ کاری در حمله انجام نداد. نتوانست از روحیه عالی خود در دور یک هشتم استفاده کند.

برونو فرناندز (۷ از ۱۰):

خطرناک تر از دو مهاجم دیگر پرتغال بود، اما بدیهی است که به اندازه کافی خطرناک نبود.

مربی و بازیکنان تعویضی

کریستیانو رونالدو (۵  از ۱۰):

در اوایل نیمه دوم در حالی که پرتغال وحشت زده بود، وارد زمین شد، اما نتوانست آن حرکات جادویی خود را دوباره تکرار کند.

ژائو کانسلو (۵ از ۱۰):

حتی با ارسال بازیکنان زیاد به حمله توسط مربی پرتغال، تغییر چندانی در بازی انجام نداد.

رافائل لئو (۵ از ۱۰):

در این بازی نتوانست گل استثنایی خود مرحله یک هشتم نهایی را تکرار کند. در بیش‌ ۲۰ دقیقه‌ای که در زمین بود شوتی به سمت دروازه مراکش نزند.

ویتینها (۶ از ۱۰):

بازی بسیار روانی با توپ داشت، اما پرتغال به گل نیاز داشت، نه بازی روان.

ریکاردو هورتا (بدون امتیاز):

آخرین بازیکن تعویضی که به میدان آمد تا خط حمله پرتغال را تقویت کند.

فرناندو سانتوس (۶ از ۱۰):

چه کسی می‌داند، شاید می‌توانست از بازی پیروز خارج شد. او با چالش خود با رونالدو به یاد خواهند آمد، حتی اگر تا جایی که می‌توانست خوب از پس آن بر آمد.

واکنش ولید الرکراکی به صعود تیمش

الرکراکی پس از بازی به رسانه‌ها گفت: ” در این بازی ما مقابل تیم واقعاً بزرگ پرتغال قرار گرفتیم. ما از تمام آنچه که داشتیم استفاده کردیم، هنوز هم بازیکنان مصدوم داریم. قبل از مسابقه به بچه‌ها گفتم که باید برای آفریقا تاریخ بسازیم. من خیلی خیلی خوشحالم.”

الرکراکی اولین مربی آفریقایی است که موفق به کسب این افتخار شده است. از آغاز رقابت‌ها، این تیم شمال آفریقا فقط یک گل دریافت کرده‌ و توانسته‌ تیم‌های قدر جام جهانی مانند بلژیک و اسپانیا را پشت سر بگذارد.

مراکش چه به فینال راه پیدا کند چه نکند، به خاطر شگفتی سازی‌های خود قلب بسیاری از هواداران را به دست آورده است.

شیرهای اطلس امیدوارند که به ماجراجویی خود در قطر ادامه دهند و در روز چهارشنبه با فرانسه مدافع عنوان قهرمانی بازی کنند.

واکنش جهان به صعود مراکش

دکتر دنی جردان، رئیس فدراسیون فوتبال آفریقای جنوبی به مراکش برای تاریخ سازی در  رقابت‌های جام جهانی ۲۰۲۲ تبریک گفت.

جردان در بیانیه‌ای گفت: به مراکش تبریک می‌گویم. اولین تیم آفریقا، اولین تیم در نیمه نهایی جام جهانی از زمان افتتاحیه مسابقات در سال ۱۹۳۰.

وی افزود: آفریقا ۹۲ سال منتظر ماند. این یک اتفاق فوق العاده است. یک دستاورد شکوهمند برای کنفدراسیون فوتبال آفریقا تحت رهبری رئیس ما دکتر پاتریس موتسپه. این بهترین عملکرد آفریقا در جام جهانی فوتبال است.

What's your reaction?

Related Posts

1 of 74

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *