چیزی حدود ۲ هفته با جذاب ترین رقابتهای ورزش فوتبال فاصله داریم و ۳۲ تیم حاضر در این تورنومنت بزرگ در کشور هرچند کوچک اما پیشرفته و مدرن قطر که برای اولین بار میزبانی جام جهانی را تجربه میکنند، گرد هم خواهند آید. در وهله اول، عجیب به نظر میرسید که جام جهانی در فصل زمستان برگزار شود. چراکه پیش از این، همانطور که احتمالا میدانید رقابتهای جام جهانی در تابستان برگزار میشد.
زمانی که فیفا قطر را میزبان اعلام کرد، این خبر نگرانیهای زیادی را به همراه خود آورد چرا که قطر یکی از کشورهای خاورمیانه است که در ماههای ژوئن و جولای هوای بسیار گرم و مرطوبی دارد و بازیکنان اروپایی هرگز در چنین شرایطی بازی نکردهاند.
آمار آب و هوای تابستان قطر نشانگر یکی از گرمترین تابستانهای جهان است. در سال ۲۰۱۰، دما هوای در این فصل به ۵۰/۴ درجه سانتیگراد رسید. تنها ۱۰ کشور آسیایی شاهد چنین شرایط نامناسب آب و هوایی بودهاند. آخرین باری که هوا به این درجه رسید در همیان قطر بود که تابستانی ۴۹ درجهای را تجربه کردند.
تعبیه سیستم تهیه هوا در استادیمهای قطر
برای مقابله گرمای بیش از حد قطر، داخل هر هشت استادیوم میزبان مسابقات، دستگاه تهویه هوا نصب کرده است که سالن ها را خنک نگه میدارند. انرژی خورشیدی به تامین انرژی صفحههایی در پایهها و ستونهای موجود در زمین قرار دارند کمک میکند، که برای جذب هوای بد و تمیز کردن آن طراحی شدهاند.
مسئولیت انجام این پروژه به دکتر سعود عبدالعزیز عبدالغنی، استاد مهندسی مکانیک در دانشگاه قطر واگذار شده. در انتها، وی اظهار داشت: “ما فقط هوا را خنک نمیکنیم، بلکه آن را تمیز میکنیم.”
“ما در حال تصفیه هوا برای تماشاگران هستیم. مثلا. افرادی که آلرژی دارند در داخل استادیوم ما مشکلی نخواهند داشت زیرا ما تمیزترین و پاک ترین هوای موجود را داریم.”
هوایی که از پیش خنک شده از طریق صفحههایی که در ستونهای استادیوم و نازلهای بزرگ در کنار زمین، وارد فضا میشود. با استفاده از تکنولوژی گردش هوا، هوای خنک شده به عقب کشیده میشود، دوباره خنک میشود، فیلتر میشود و در جایی که نیاز است به بیرون رانده میشود.”