مقدمه
تیم ملی فوتبال آلمان، یکی از مدعیان قهرمانی جام جهانی ۲۰۲۲، از قدرتمندترین نمایندگان قاره اروپا در این تورنومنت بزرگ فوتبالی است. آلمان در گروه E جام جهانی با تیمهای اسپانیا، کاستاریکا و ژاپن هم گروه میباشد. خیلی از کارشناسان و رسانههای حوزه فوتبال این گروه به خاطر تقابل آلمان و اسپانیا، “گروه مرگ” نامیدهاند. بی تردید هر دو تیم برای پیروزی به میدان خواهند و مسابقهای بسیار دیدنی به نمایش خواهند گذاشت. تیم ملی آلمان با ۴ دوره قهرمانی و بیش از سه مقام دومی، یکی با افتخار ترین تیمهای جام جهانی ۲۰۲۲ به شمار میرود. با ادامه این مطلب از برد نیوز همراه باشید تا با بیشتر با تیم ملی آلمان آشنا شوید.
اطلاعات کلی
- لقب: یازده ملی پوش (Nationalelf)
- فدراسیون: فدراسیون فوتبال آلمان (DFB)
- کنفدراسیون: یوفا
- سرمربی: هنسی فلیک
- کاپیتان: مانوئل نویِر
- بازیکن با بیشترین بازی ملی: لوتار متیوس (۱۵۰ بازی)
- بازیکن با بیشترین گل ملی: میروسلاو کلوزه (۷۱ گل)
- تعداد حضور در جام جهانی: ۱۳ (۱۹۷۲ اولین بار)
- رنکینگ فیفا: ۱۱ (تا ۲۵ آگوست ۲۰۲۲)
تاریخچه
سالهای ابتدایی (۱۸۹۹ – ۱۹۴۲)
در ۱۸ آوریل ۱۸۹۷، اولین بازی ملی در کشور آلمان و در شهر هامبورگ برگزار شد. در این بازی یک تیم منتخب از اتحادیه فوتبال دانمارک و یک تیم منتخب از اتحادیه فوتبال هامبورگ به میدان رفتند که با هامبورگ نتیجه ۵ بر صفر شکست خورد.
بین سالهای ۱۸۹۹ تا ۱۹۰۱، قبل از تشکیل تیم ملی، پنج بازی بینالمللی بین تیمهای منتخب آلمان و انگلیس برگزار شد که امروزه توسط فدراسیون فوتبال هیچ یک از این دو کشور، به عنوان بازی رسمی به رسمیت شناخته نمیشوند (تا حدی به این دلیل که انگلیس تیم آماتور خود را وارد میدان کرد. یک تیم ضعیف که از تیم ب تشکیل شده بود). هر پنج مسابقه با شکست بزرگ برای تیم آلمان به پایان رسید، از جمله باخت ۱۲ بر صفر در استادیوم وایت هارت لین در سپتامبر ۱۹۰۱. هشت سال پس از تأسیس فدراسیون فوتبال آلمان (DFB) در سال ۱۹۰۰، اولین بازی رسمی ملی تیم ملی آلمان برگزار شد. این بازی در ۵ آوریل ۱۹۰۸، در مقابل سوئیس در شهر بازل برگزار شد که سوئیس با نتیجه ۵ بر ۳ پیروز شد.
در ادامه سری مسابقات قبلی بین آماتورهای انگلستان و آلمان، مسابقاتی دیگر در مارس ۱۹۰۹ در زمین کاخ سفید آکسفورد (Oxford’s White House Ground) برگزار شد. این رویداد منجر به بزرگترین شکست رسمی آلمان تا به امروز شد: ۹ – ۰ (این بار، بازی توسط فدارسیون فوتبال آلمان رسمی شناخته و ثبت شد. اما نه توسط اتحادیه فوتبال انگلیس، باز هم به دلیل حضور آماتورها). این تقابلهای اولیه بین انگلیس و آلمان، آنها را به رقیبهایی بزرگ تبدیل کرد. این رقابت تا به امروز پا برجا است و شاید بتوان آن را یکی از بزگترین و قدیمیترین رقابتهای فوتبالی تلقی کرد.
یولیوس هیرش اولین بازیکن یهودی تیم ملی فوتبال آلمان بود که در سال ۱۹۱۱ به تیم ملی فوتبال آلمان پیوست.
۳ تیم ملی آلمان (۱۹۴۵ – ۱۹۹۰)
پس از جنگ جهانی دوم، آلمان تا سال ۱۹۵۰ از رقابت در بسیاری از رشتههای ورزشی محروم شد. فدراسیون فوتبال آلمان عضو کامل فیفا نبود و هیچ یک از سه ایالت جدید آلمان (آلمان غربی، آلمان شرقی و زارلند (Saarland)) وارد مسابقات مقدماتی جام جهانی ۱۹۵۰ نشدند.
جمهوری فدرال آلمان که از آن به عنوان آلمان غربی یاد میشد، تیم ملی فوتبال آلمان را پابرجا نگه داشت. پس از اینکه تیم ملی آلمان را فیفا و یوفا به رسمیت شناختند، آمار پیش از جنگ این تیم نیز حفظ شد و ادامه پیدا کرد. سوئیس بار دیگر اولین تیمی بود که در سال ۱۹۵۰ با آلمان غربی بازی کرد. آلمان غربی به جام جهانی ۱۹۵۴ راه یافت.
دوره یوآخیم لو (۲۰۰۶ – ۲۰۲۱)
ورود آلمان به مرحله مقدماتی یورو ۲۰۰۸ با ارتقای یواخیم لو از مربی به سرمربی تیم ملی این کشور همزمان شد، زیرا سرمربی وقت آلمان، کلینزمن از سمت خود استعفا داده بود. در مسابقات یورو ۲۰۰۸، آلمان دو بازی از سه بازی گروهی خود را برد و توانست به مرحله حذفی صعود کند. این تیم در مرحله یک چهارم نهایی پرتغال را ۳ بر ۲ شکست داد و در بازی نیمه نهایی خود مقابل ترکیه به پیروزی رسید. آلمان در فینال مقابل اسپانیا با نتیجه ۱ بر صفر شکست خورد و نایب قهرمان شد.
در جام جهانی ۲۰۱۰، آلمان به عنوان تیم اول گروه خود به مرحله حذفی صعود کرد. در مرحله یک هشتم نهایی آلمان با نتیجه ۴ بر ۱ انگلیس را شکست داد. در این بازی یک گل معتبر انگلیس که توسط فرانک لمپارد به ثمر رسید بود به طور جنجالی مردود اعلام شد. در مرحله یک چهارم نهایی، آلمان ۴ بر صفر آرژانتین را شکست داد و میروسلاو کلوزه به رکورد گرد مولر آلمانی با ۱۴ گل در جام جهانی رسید. آلمان در نیمه نهایی با نتیجه ۱ بر صفر مغلوب اسپانیا شد. در مرحله رده بندی، آلمان با نتیجه ۳بر ۲ اروگوئه را شکست داد و به مقام سوم جام جهانی دست یافت (دومین مقام سوم این تیم پس از جام جهانی ۲۰۰۶). توماس مولر آلمانی برنده کفش طلا و جایزه بهترین بازیکن جوان این دوره جام جهانی نیز شد.
در یورو ۲۰۱۲ آلمان در گروه B با پرتغال، هلند و دانمارک هم گروه شد. در این دوره از یورو، آلمان در هر سه بازی گروهی خود پیروز از میدان خارج شد. آلمان در مرحله یک چهارم نهایی یونان را شکست داد و رکورد ۱۵ برد متوالی در تمام بازیهای رقابتی را ثبت کرد. در نیمه نهایی آلمان با نتیجه ۲ بر ۱ مغلوب ایتالیا و از تورنومنت حذف شد.
افتخارات تیم ملی آلمان
جام جهانی
- قهرمانی در سالهای ۱۹۵۴، ۱۹۷۴، ۱۹۹۰ و ۲۰۱۴
- مقام دوم در سالهای ۱۹۶۶، ۱۹۸۲، ۱۹۸۶ و ۲۰۰۲
- مقام سوم در سالهای ۱۹۳۴، ۱۹۷۰، ۲۰۰۶ و ۲۰۱۰
- مقام چهارم در سال ۱۹۵۸
- جام ملتهای اروپا (یوفا)
- قهرمانی در سالهای ۱۹۷۲، ۱۹۸۰، ۱۹۹۶
- مقام دوم در سالهای ۱۹۷۶، ۱۹۹۲، ۲۰۰۸
- مقام سوم ۱۹۸۸، ۲۰۱۲، ۲۰۱۶
بازیهای المپیک تابستانی
- مدال طلا: ۱۹۷۶
- مدال نقره: ۱۹۸۰ و ۲۰۱۶
- مدال برنز: ۱۹۶۴، ۱۹۷۲ و ۱۹۸۸
- مقام چهارم: ۱۹۵۲
جام کنفدراسیونهای فیفا
- قهرمانی در سال ۲۰۱۷
- مقام سوم در سال ۲۰۰۵
عملکرد تیم ملی آلمان در جام جهانی
تیم ملی آلمان از دهه ۱۹۹۰ میلادی به بعد به یکی از تیمهای برتر اروپا تبدیل شد که حضورش در هر تورنومنت باعث ایجاد نگرانی در تیمهای دیگر میشود. آلمان با کسب ۴ مقام قهرمانی، یکی از پرافتخارترین تیمهای ادوار جام جهانی به شمار میرود. این تیم به ویژه از دهه ۲۰۱۰ میلادی، به یکی از قدرتهای اروپا در فوتبال تبدیل شده و دائما بازیکنان جوان و با استعدادی را به دنیای فوتبال معرفی کرده است.
۸ سال از آخرین قهرمانی این تیم در جام جهانی میگذرد و انتظار میرود در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر، آلمان عملکردی خوب داشته باشد. در واقع برخی از کارشناسان فوتبال این تیم را از مدعیان اصلی قهرمانی جام جهانی در نظر میگیرند و احتمال به وقوع پیوستن این امر را بالا میشمارند. حال باید ببینیم که سرنوشت آلمان در “گروه مرگ” جام جهانی چه خواهد شد.
نحوه صعود تیم ملی آلمان به جام جهانی
تیم ملی آلمان، با دو بازی باقی مانده توانست به عنوان تیم اول در گروه J مرحله انتخابی، به جام جهانی ۲۰۲۲ قطر صعود کند. آلمان اولین کشوری بود که علاوه بر کشور میزبان، قطر، به مسابقات جام جهانی راه یافت. در طول مسابقات گروه J، آلمان باید برنده میشد و ارمنستان نمیتوانست به رومانی ببازد. آلمان با برد ۴ بر صفر مقابل مقدونیه شمالی کار خود را انجام داد و صعوش را قطعی کرد. در حالی که ارمنستان نتوانست از سد رومانی بگذرد و ۱ بر صفر شکست خورد.
آلمان پس از باخت مقابل مقدونیه شمالی در نیمه اول، در نیمه دوم با ثمر رساندن چهار گل به یک پیروزی آسان دست یافت. توماس مولر که در بایرن مونیخ توپ میزند، دو گل اول را به ثمر رساند و به کای هاورتز و تیمو ورنر پاس گل داد. ورنر گل سوم را نیز به ثمر رساند و پس از آن جمال موسیالا از بایرن اولین گل ملی خود را به ثمر رساند و نتیجه را ۴ بر صفر کرد.
قهرمانان چهار دوره جام جهانی، هجدهمین حضور متوالی و بیستمین حضور کلی خود را در جام جهانی خواهند داشت. آلمان پس از نمایش ناامیدکننده در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه، امید زیادی به هانسی فلیک، سرمربی سابق بایرن مونیخ و “یازده ملی پوش ” خود خواهد داشت.
گروه آلمان در جام جهانی
تیم ملی آلمان در گروه E، با تیمهای اسپانیا، کاستاریکا و ژاپن هم گروه است. همانطور که اشاره کردیم، اغلب کارشناسان و هواداران فوتبال این گروه را “گروه مرگ” جام جهانی نام نهادهاند. چراکه تقابل دو تیم بزرگ اروپا، آلمان و اسپانیا، در این گروه رخ خواهد که به اعتقاد بسیاری، بسیار تماشایی خواهد بود. دو تیم دیگر در این گروه، یعنی ژاپن و کاستاریکا روی کاغذ حریفان راحتی برای آلمان هستند. با این حال اگر به خاطر داشته باشید، کره جنوبی در جام جهانی ۲۰۱۸ با عملکردی غافلگیر کننده و عالی توانست آلمان را شکست دهد و باعث حذف “یازده ملی پوش” شود. بنابراین هم ژاپن و هم کاستاریکا این پتانسیل را دارند که بر خلاف انتظار عمل کنند و به تهدیدی برای آلمان تبدیل شوند.
با این همه، آلمان به احتمال زیاد میتواند به عنوان تیم اول یا دوم از گروه خود صعود کند و به مرحله یک شانزدهم نهایی وارد میشود.
ترکیب تیم ملی آلمان
هنسی فلیک فهرست ۲۶ نفره خود را پیش از شروع جام جهانی ۲۰۲۲ قطر منتشر کرد که در آن نامهای آشنا در کنار نامهایی جدید به چشم میخورد.
چهرههای آشنا و با تجربه زیادی در این فهرست وجود دارند، از جمله توماس مولر، مانوئل نویر و ایلکای گوندوغان. مدافعان جوان و قدرتمندی مانند آنتونیو رودیگر و جاشوا کیمیچ نیز در ترکیب تیم ملی آلمان وجود دارند.
در طرف جوانتر ترکیب آلمان، نامی مانند کریم ادیمی ۲۰ ساله که به تازگی از رد بال سالزبورگ به دورتموند پیوسته است و چهار بازی ملی انجام داده را نیز میبینیم.
ترکیب تیم ملی آلمان در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر به شکل زیر است.
دروازهبانها
- مانوئل نویر، بایرن مونیخ
- کوین تراپ، اینتراخت فرانکفورت
- الیور باومن، هوفنهایم
مدافعان
- جاناتان تاه، بایر لورکوزن
- تیلو کرر، پاری سن ژرمن
- نیکلاس سوله، بوروسیا دورتموند
- لوکاس کلسترمان، آر بی لایپزیگ
- بنجامین هنریکس، آر بی لایپزیگ
- دیوید راوم، هوفنهایم
- آنتونیو رودیگر، رئال مادرید
- نیکو شلاتربک، بوروسیا دورتموند
هافبکها
- جاشوا کیمیچ، بایرن مونیخ
- یوناس هافمن، بوروسیا مونشن گلادباخ
- جولیان برانت، بوروسیا دورتموند
- لئون گورتزکا، بایرن مونیخ
- ایلکای گوندوغان، منچسترسیتی
- جمال موسیالا، بایرن مونیخ
- آنتون استاچ، ماینتس
- کای هاورتز، چلسی
- جمال موسیالا، بایرن مونیخ
مهاجمها
- لوکاس نمچا، ولفسبورگ
- تیمو ورنر، چلسی
- لیروی سانه، بایرن مونیخ
- توماس مولر، بایرن
- مونیخ
- کریم آدیمی، بروسیا دورتموند
- سرژ گنابری، بایرن مونیخ
سرمربی آلمان
هانسی فلیک که از آگوست ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۴ دستیار یواخیم لو در تیم ملی آلمان بود، در حال حاضر سرمربی تیم ملی آلمان است. فلیک ۵۷ ساله، در دوران فوتبال خود در پست هافبک بازی میکرد.
فلیک مربیگری خود را در سال ۱۹۹۶ و در تیم ویکتوریا بامنتال، تیمی که در آن فوتبال خود را به پایان رساند، آغاز کرد. او به مدت کوتاهی به عنوان بازیکن – مربی در تیم ویکتوریا بامنتال مشغول بود و سپس، پس از اعلام رسمی بازنشستگی خود، دوره مربیگری خود را آغاز کرد.
در جولای سال ۲۰۰۰، او سرمربی تیم اوبرلیگا بادن – وورتمبرگ شد و توانست در اولین فصل حضورش در این باشگاه به جام منطقهای Regionalliga Süd صعود و این تیم را قهرمان لیگ کند. پس از چهار تلاش ناموفق برای رسیدن به بوندسلیگا ۲، او در ۱۹ نوامبر ۲۰۰۵ از عنوان خود برکنار شد.
دستیاری یوآخیم لو در تیم ملی آلمان
هانسی فلیک در ۲۳ آگوست ۲۰۰۶ به عنوان دستیار مربی آلمان انتخاب شد. اگرچه به عنوان مربی رسمی توسط کادر فنی تیم ملی آلمان به رسمیت شناخته نشده بود، اما به دلیل اخراج یواخیم لو در بازی قبلی، فلیک از نظر فنی سرمربی آلمان در یورو ۲۰۰۸ و در بازی مقابل پرتغال به حساب میآید. این بازی که در ۱۹ ژوئن ۲۰۰۸ برگزار شد ۳ بر ۲ با پیروزی آلمان به پایان رسید. پس از کسب مقام دوم در یورو ۲۰۰۸ و مقام سوم در جام جهانی فوتبال ۲۰۱۰، آلمان تحت مربیگری او در یورو ۲۰۱۲ به نیمه نهایی رسید. پس از سر کار آمدن یک مربی جدید، فلیگ به عنوان دستیار مربی آلمان، قهرمانی جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل را به دست آورد. او پس از جام جهانی ۲۰۱۴، تا ۱۶ ژانویه ۲۰۱۷ مدیر ورزشی فدارسیون فوتبال آلمان شد.
در ۲۵ می ۲۰۲۱، فدارسیون فوتبال آلمان اعلام کرد که فلیک قراردادی سه ساله از اول اکتبر ۲۰۲۱ امضا کرد تا به عنوان سرمربی تیم ملی آلمان خدمت کند. او پس از پایان مسابقات یورو ۲۰۲۰ و در ۲ سپتامبر ۲۰۲۱، جایگزین یوآخیم لو، رئیس سابق خود شد. فلیک اولین بازی خود به عنوان سرمربی آلمان را با نتیجه ۲ بر صفر در برابر لیختن اشتاین در چارچوب مرحله مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲، پیروز شد. در ۴ ژوئن ۲۰۲۲، آلمان در لیگ ملتهای اروپا در فصل ۲۰۲۲- ۲۰۲۱ با ایتالیا به تساوی ۱ بر ۱ رسید. از این رو، او پس از سپ هربرگر و یوزف دروال، سومین مربی شد که در ده بازی اول خود بدون شکست باقی ماند.
افتخارات هانسی فلیک
آلمان (به عنوان دستیار)
- قهرمانی در جام جهانی ۲۰۱۴
- مقام سوم جام جهانی ۲۰۱۰
- مقام دوم جام ملتهای اروپا در سال ۲۰۰۸
- مقام سوم جام ملتهای اروپا در سال ۲۰۱۲
هوفنهایم
- قهرمانی در لیگ دسته ۳ آلمان، فصل ۲۰۰۱ – ۲۰۰۰
بایرن مونیخ
- قهرمانی در بوندسلیگا در فصلهای ۲۰۱۹ – ۲۰ و ۲۰۲۰ – ۲۱
- قهرمانی جام حذفی آلمان در فصل ۲۰۱۹ – ۲۰۲۰
- قهرمانی در سوپر کاپ آلمان در سال ۲۰۲۰
- قهرمانی در جام باشگاههای اروپا ۲۰ – ۲۰۱۹
- سوپر کاپ باشگاههای جهان ۲۰۲۰
- جام باشگاههای جهان: ۲۰۲۰
ستارههای تیم ملی آلمان
توماس مولر
مولر، ستاره تیم بایرن مونیخ و تیم ملی آلمان یک بازیکن همهکاره در زمین است که میتواند در اغلب پستهای هجومی و میانی بازی کند. او در قهرمانی تیم ملی آلمان در جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل نقش مهمی ایفا کرد و به عنوان یکی از تاثیر گذارترین بازیکن آن دوره از جام جهانی شناخته میشود؛ خیلی از کارشناسان فوتبال توماس مولر را یکی از بهترین هافبکهای جهان در نظر میگیرند.
این هافبک ۳۲ ساله فوتبال خود را در سال ۱۹۹۳ و در تیم پال (TSV pähl)، از تیمهای کوچک استان باواریا شروع کرد. سپس در سال ۲۰۰۰ به تیم بایرن مونیخ پیوست و تا به امروز در این تیم بازی میکند.
مولر به دلیل توانایی بالای خود در یافتن موقعیتهای گل و جا گیری عالی در محوطه جریمه، هم در گلزنی و هم ایجاد موقعیت گل تبحر دارد. او همچنین به داشتن استقامت بالا، بازی تیمی و تحرک زیاد در زمین شهرت دارد. مولر دارای رکورد دادن بیشترین پاس گل، با ۱۵۲ پاس گل، در بوندسلیگا میباشد.
حضور در تیم ملی
مولر در سطوح مختلف تیم جوانان آلمان بازی کرده است. او بازیهای ملی خود را از سال ۲۰۰۴ و در تیم زیر ۱۶ سال آلمان شروع شد. در آگوست ۲۰۰۹، او برای شرکت در اولین بازی خود در یک دیدار دوستانه مقابل ترکیه به تیم زیر ۲۱ سال آلمان دعوت شد که آلمان در آن بازی ۳ بر ۱ شکست خود. او ۶ بازی ملی برای تیم ملی زیر ۲۱ سال انجام داد. او در این زمان ۱ گل به ثمر رساند که هشتمین گل آلمان در شکست ۱۱ بر صفر سن مارینو محسوب میشود.
در اکتبر همان سال، حضور منظم مولر در تیم اصلی بایرن باعث شد یواخیم لو، سرمربی تیم ملی آلمان، علیرغم عدم تمایل اولیه هیئت مدیره بایرن مونیخ، علناً او را برای فراخوانی در نظر بگیرد. ماه بعد، مولر در ترکیب تیم ملی برای بازی دوستانه مقابل ساحل عاج قرار گرفت. با این حال، این بازب مصادف بود با مرگ روبرت انکه، دروازه بان تیم ملی، که منجر به لغو بازی مقابل شیلی در همان هفته شد. با فرصت کمتری برای آمادگی و سنجش بازیکنان جدید، و با توجه به اینکه تیم زیر ۲۱ سال در مسابقات مقدماتی جام ملتهای اروپا ۲۰۱۱ قرار داشت، لوو و راینر آدریون، سرمربی زیر ۲۱ سال احساس کردند که مولر در تیم زیر ۲۱ سال مورد نیاز است و مولر دوباره به تیم زیر ۲۱ سالهای آلمان فراخوانده شد.
او برای یک جلسه تمرینی در سیندلفینگن در ژانویه ۲۰۱۰، به تیم بزرگسالان بازگشت و در بازی بعدی که یک دیدار دوستانه در ماه مارس و مقابل آرژانتین، در ترکیب قرار گرفت. او اولین بازی خود را در این بازی در ترکیب اصلی در آلیانز آرنا، ورزشگاه خانگی خود با بایرن انجام داد. او در دقیقه ۶۶ با تونی کروس تعویض شد و آلمان ۱ بر صفر شکست خورد.
سبک بازی
نقش مولر در زمین را میتوان به عنوان یک بازیکن همه کاره تهاجمی توصیف کرد. بازیکنی بسیار فنی که قادر به بازی در انواع موقعیتها و پستهای تهاجمی است. با ورود به تیم جوانان بایرن مونیخ، او در درجه اول به عنوان یک هافبک دیده میشد، اما از زمانی که وارد تیم اصلی شد، از او در نقشهای هجومی بیشتری استفاده شد. بایرن مونیخ معمولاً با ترکیب ۴ – ۲ – ۳– ۱ بازی میکند و مولر اغلب بخشی از سه هافبک تهاجمی بود که پشت مهاجم مرکزی بازی میکنند.
او میتواند در هر یک از نقشهای هافبک هجومی بازی کند، اما معمولا در مرکز زمین بایرن دیده میشود. با این حال در سمت راست نیز به عنوان وینگر نیز بازی میکند، به خصوص برای آلمان. او گاهی اوقات در نقش فوروارد مرکزی به عنوان یک مهاجم کاملا تهاجمی و یا حتی به عنوان مهاجم دوم استفاده شده است.
اگرچه مولر فاقد قدرت بدنی است، اما مولر به دلیل پختگی، تکنیک، آگاهی، هوش تاکتیکی و موقعیت یابیاش مورد تحسین قرار گرفته است. او به ویژه برای خونسردی خود مورد توجه قرار گرفته است. یواخیم لو، سرمربی سابق تیم ملی آلمان گفت که در برابر فشارها نفوذ ناپذیر است و لوئیس فن خال، سرمربی سابق بایرن نیز گفت که قدرت ذهنی فوق العاده ای دارد. مولر که یک گلزن ثابت و خالق گل است، در رسانهها به دلیل حرکت هوشمندانه اش با توپ و توانایی در زمان بندی استارتهای هجومی اش مورد تحسین قرار گرفته. او خود را بازیکنی توصیف میکند که میتواند در دفاع حریف شکافهایی پیدا کند، اما در دریبل زدن یا تک به تک شدن خوب نیست. مولر این نقش را Raumdeuter توصیف می کند، اصطلاحی که در حالت لغوی کلمه به “مترجم فضا” ترجمه میشود ( عبارت Traumdeuter، “مفسر رویا” نیز معنی میدهد). در طول جام جهانی ۲۰۱۴، یواخیم لو، سرمربی تیم ملی آلمان، اظهار داشت که مولر “بازیکن بسیار نامتعارفی است و نمی توان مسیر دویدن او را واقعاً پیش بینی کرد، اما او یک هدف دارد و آن این است که “چگونه می توانم گل بزنم؟” مولر علاوه بر قابلیتهای تهاجمیاش، بهخاطر کار تیمی، استقامت و میزان کار تدافعیاش توسط کارشناسان تحسین شده است. دستیار سابق بایرن، هرمان ژرلند، به دلیل اظهارنظرهای بلند و مکرر در زمین و رختکن، لقب رادیو مولر را به او داده.
افتخارات توماس مولر
بایرن مونیخ
- قهرمانی بوندسلیگا: ۱۰ – ۲۰۰۹، ۱۳ – ۲۰۱۲، ۱۴ – ۲۰۱۳، ۱۵ – ۲۰۱۴، ۱۶ – ۲۰۱۵، ۱۷ – ۲۰۱۶، ۱۸ – ۲۰۱۷، ۱۹ – ۲۰۱۹، ۲۰ – ۲۰۱۹، ۲۱ – ۲۰۲۰، ۲۲ – ۲۰۲۱
- جام حذفی آلمان: ۱۰ – ۲۰۰۹، ۱۳ – ۲۰۱۲، ۱۴ – ۲۰۱۳، ۱۶ – ۲۰۱۵، ۱۹ – ۲۰۱۸، ۲۰ – ۲۰۱۹،
- سوپرکاپ لیگ آلمان: ۲۰۱۰، ۲۰۱۲، ۲۰۱۶، ۲۰۱۷، ۲۰۱۸، ۲۰۱۹، ۲۰۲۰، ۲۰۲۱، ۲۰۲۲
- جام باشگاههای اروپا: ۱۳ – ۲۰۱۲، ۲۰ – ۲۰۱۹
- سوپرکاپ یوفا: ۲۰۱۳، ۲۰۲۰
- جام باشگاههای جهان: ۲۰۱۳، ۲۰۲۰
آلمان
- قهرمانی در جام جهانی ۲۰۱۴
- مقام سوم جام جهانی ۲۰۱۰
افتخارات شخصی
- کفش طلا جام جهانی ۲۰۱۰
- بهترین بازیکن جوان جام جهانی ۲۰۱۰
- تیم منتخب جام جهانی ۲۰۱۰
- کفش نقرهای جام جهانی ۲۰۱۴
- توپ نقرهای جام جهانی ۲۰۱۴
- تیم رویایی جام جهانی ۲۰۱۴
- بهترین بازیکن جوان سال ۲۰۱۰
- جایزه براوو: ۲۰۱۰
- بهترین بازیکن تازه وارد بوندسلیگا: ۲۰۱۰
ایلکای گوندوغان
این هافبک ۳۱ ساله که هم اکنون در منچسترسیتی و لیگ انگلیس مشغول است، همواره از بازیکنان مهم خط میانی تیم ملی آلمان به شمار میآمده. او که فوتبال خود را از آکادمی باشگاه بوخوم شروع کرده، پس از پیوستن به باشگاه دورتموند در سال ۲۰۱۱ و تجربه یک فصل عالی در سال ۲۰۱۳، به شهرت رسید.
ورود به تیم ملی
پس از سالها بازی برای تیمهای مختلف جوانان، گوندوغان برای اولین بار جهت شرکت در بازی دوستانه آلمان در اکتبر ۲۰۱۱ مقابل برزیل، به تیم ملی دعوت شد، اما در این بازی به میدان نرفت. در ۱۱ اکتبر، او اولین بازی خود را برای آلمان انجام داد. در آن بازی او در شش دقیقه پایانی به جای کاپیتان فیلیپ لام به زمین آمد. این بازی که در چارچوب مرحله مقدماتی یورو ۲۰۱۲ بر گزار میشود، آلمان با نتیجه ۳ بر ۱ مقابل بلژیک در استادیوم اسپریت آرنا شهر دوسلدورف به پیروزی رسید.
در ماه می ۲۰۱۲، سرمربی وقت آلمان، یواخیم لوو، گوندوغان را برای تیم ۲۳ نفره آلمان در رقباتهای یورو ۲۰۱۲ انتخاب کرد و پیراهن شماره دو به او داده شد. در آن تورنومنت آلمان به نیمه نهایی رسید، اما گوندوغان به میدان نرفت.
در ۲۶ مارس ۲۰۱۳، گوندوغان اولین گل خود را برای آلمان در پیروزی ۴ – ۱ در مرحله مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۴ مقابل قزاقستان در ورزشگاه گروندیگ نورنبرگ به ثمر رساند. او دومین گل خود را در بازی بعدی خود به ثمر رساند، یک بازی دوستانه در ۱۴ اکتبر در ورزشگاه فریتز والتر، کایزرسلاترن بود. در آن بازی تیم ملی آلمان از باخت ۲ بر صفر به تساوی ۳ بر ۳ مقابل پاراگوئه رسید. با این حال، او در این مسابقه به دلیل مصدومیت از ناحیه کمر از زمین خارج شد و او را برای یک سال کامل بازیها را از دست داد. به عبارت دیگر او جام جهانی ۲۰۱۴ را که آلمان قهرمان آن شد کاملا از دست داد.
گوندوغان در ۲۵ مارس ۲۰۱۵ در یک بازی دوستانه مقابل استرالیا که با نتیجه ۲ بر ۲ به پایان رسید، به فوتبال ملی بازگشت. او در رقابتهای یورو ۲۰۱۶ شرکت کرد و در پیروزی ۷ بر صفر خارج از خانه مقابل جبل الطارق در ۱۴ ژوئن ۲۰۱۵ و پیروزی ۳ بر ۲ مقابل اسکاتلند در ۷ سپتامبر ۲۰۱۵ در استادیوم هامپدن گلزنی کرد.
در ۶ می ۲۰۱۶، اعلام شد که گوندوغان به دلیل مصدومیت نمیتواند در مرحله نهایی یورو ۲۰۱۶ شرکت کند. با این حال، نام او در فهرست اولیه تیم ملی آلمان برای جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه که در ماه می ۲۰۱۸ اعلام شد، دیده میشد. در ۱۹ می ۲۰۲۱، او به تیم ملی برای بازیهای یورو ۲۰۲۰ دعوت شد.
سبک بازی
یورگن کلوپ، مربی سابق گوندوغان در بوروسیا دورتموند، او را یک هافبک باهوش و کامل با نقاط قوت متعدد توصیف میکرد. اگرچه گوندوغان شروع سختی در دورتموند داشت. او حتی اعتراف کرد که “همه چیز آنطور که فکر می کردم پیش نرفت” و “میل به یادگیری” و “نگرش عالی” او به گفته کلوپ، به او اجازه داد تا در اواخر دوران حرفهای او نقشی اساسی به عنوان یک هافبک بازیساز در تیم ایفا کند. او توانست “با ترکیب خلاقیت و پاسهای فوقالعاده با ویژگیهای دفاعی و انرژی خستگیناپذیر مورد نیاز” در سبک بازی انفجاری دورتموند، به تاثیر گذار ترین بازیکنان آن تیم تبدیل شود.
گوندوغان در سالهای اولیهاش اغلب بهعنوان یک هافبک گوشه به میدان میرفت. اما بعداً در دورتموند نقش محوریتری پیدا کرد. وی در مورد این تعویض در پست خود نیز اظهار داشت: “به این نتیجه رسیدم که بازی در نقش وینگر نقطه قوت من نیست، احساس خوبی دارم که در پست هافبک دفاعی یا میانی بازی میکنم، اما همچنان معتقدم که میتوانم به عنوان یک بازی ساز هم قدرت خود را حفظ کنم.” فیلیپ روبر در یک مصاحبه در یوفا در سال ۲۰۱۶ نیز خاطرنشان کرد که گوندوغان “در تیمهایی که بر مالکیت توپ متمرکزاند، برتری دارد و می تواند سرعت تیم را دیکته کند.” در منچستر سیتی، گوندوغان ویژگیهای متنوع خود از جمله دید خوب، میزان کار، مهارتهای فنی با توپ و تطبیقپذیری خود را با حضور در پستهای مختلف میانی، از جمله در نقش هابک حفظ توپ، بیشتر نشان داد. اگرچه او از نظر آماری به اندازه سایر هم تیمیهای خود در خط میانی کارآمد نبود، به ویژه از نظر تعداد گل و پاس گلهایی که به ثبت رساند. او به دلیل تواناییاش در پخش توپ و ایجاد فضا برای بازیکنان دیگر مورد تحسین رسانهها قرار گرفت. با وجود توانایی هایش، او اغلب در طول دوران حرفه ای خود با مصدومیت دست و پنجه نرم کرده است.
مانوئل نویر
شاید بتوان مانوئل نویر را یکی از بهترین دروازهبانهای تاریخ دانست. نویر که در حال حاضر کاپیتان تیم ملی آلمان نیز است، فوتبال خود را از تیم شالکه شروع کرد. فدراسیون بینالمللی آمار و تاریخ فوتبال نیز این بازیکن ۳۶ ساله را بهترین دروازه بان دهه از ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۲ لقب داد.
حضور در تیم ملی
نویر پس از پیشرفت در بین تیمهای جوانان، اولین بازی خود برای تیم زیر ۲۱ سالههای آلمان را در ۱۵ اکتبر ۲۰۰۶ مقابل هلند انجام داد. او در سال ۲۰۰۹ با آلمان قهرمان جام ملتهای اروپای زیر ۲۱ سال (به میزبانی سوئد) شد و در پیروزی ۴ بر صفر در فینال مقابل انگلیس دروازه خود را بسته نگه داشت.
نویر در ۱۹ می ۲۰۰۹ به تیم بزرگسالان آلمان برای بازیهای دوستانه آسیا دعوت شد. او اولین بازی خود را در این رقابتها در بازی مقابل امارات متحده عربی در ۲ ژوئن انجام داد. او در بازی دوستانه ماه نوامبر مقابل ساحل عاج بازی کرد که با نتیجه ۲ – ۲ به پایان رسید. اگرچه او مسئولیت اولین گل دریافتی را بر عهده گرفت، اما یواخیم لو از سرزنش او خودداری کرد و در عوض او را به خاطر انجام بهترین عملکردش تحسین کرد.
مرگ دروازه بان دیگر آلمان، رابرت انکه، در نوامبر ۲۰۰۹ باعث شد که او پس از رنه آدلر به دروازه بان دوم تبدیل شود. با این حال، آدلر از ناحیه دنده آسیب جدی دید که او را از جام جهانی ۲۰۱۰ محروم کرد. نویر پیش از پایان مرحله انتخابی ۲۰۱۰ به عنوان دروازه بان اول آلمان برای مسابقات انتخاب شد.
نویر به عنوان دروازه بان شماره یک آلمان در جام جهانی ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی انتخاب شد. در مرحله گروهی، او تنها یک گل دریافت کرد. ضربهای از فاصله نزدیک توسط میلان یووانوویچ در دیدار مقابل صربستان که به توانست نویر را مغلوب کند. او پاس گل میروسلاو کلوزه را مقابل انگلیس داد و آلمان در آن بازی ۴ بر ۱ پیروز شد. در همان مسابقه، گل فرانک لمپارد، هافبک انگلستان، پس از برخورد به تیر دروازه عبور از خط دروازه، یک گل مردود اعلام شد. نویر به طور بحث برانگیزی، اعتراف کرد که میدانست آن یک گل قانونی بود، اما به گونهای عمل کرد که داور به این موضوع شک کند. او در تمام مسابقات جام جهانی آلمان به غیر از بازی مقام سومی مقابل اروگوئه بازی کرد. در آن بازی هانس یورگ بات پس از یک مدت طولانی در ترکیب اصلی تیم ملی آلمان قرار گرفته بود.
سبک بازی نویر در جام جهانی ۲۰۱۴ او را از سایر دروازه بانان اصلی تیمها متمایز کرد. سبک بازی او به هم تیمیهایش اجازه می داد تا در عمق نیمه حریف خود فشار بیاورند. علاوه بر این، تمایل نویر برای بیرون آمدن و به چالش کشیدن مهاجمان حریف باعث میشد آنها شوتهای خود را از دست بدهند. ریشه خروجهای دائمی نویر از محوطه جریمه، که او را به “مرد یازدهم” تیم تبدیل کرده بود، به روشهای مربیگری پپ گواردیولا در بایرن مونیخ نسبت داده شده است.
نویر پس از کلین شیت در بازی های گروهی مقابل پرتغال و ایالات متحده، عملکرد فوق العادهای در برد ۲ بر یک مقابل الجزایر، پس از وقت اضافه در مرحله یک هشتم نهایی داشت. در آن بازی مانوئل نویر مجبور شد برای دفاع در مقابل ضد حمله حریف، به عنوان دروازه بان سوئیپر (sweeper-keeper) بازی کند. او سومین کلین شیت خود را در جام جهانی در پیروزی یک بر صفر مقابل فرانسه در مرحله یک چهارم نهایی به ثبت رساند. این بیست و دومین کلین شیت او در پنجاهمین حضورش در تیم ملی آلمان بود. در نیمه نهایی، نویر یک گل دیرهنگام دریافت کرد اما تیمش برزیل میزبان را ۷ بر ۱ در هم کوبید.
در ۱۳ جولای، در فینال جام جهانی مقابل آرژانتین، نویر چندان به چالش کشیده نشد، اما با این وجود او به خوبی بر محوطه جریمه خود کنترل داشت و مدافعین را رهبری میکرد. نویر با خروجهای خود باعث میشد گونزالو هیگواین و رودریگو پالاسیو به بیرون از دروازه شوت کنند. در اوایل نیمه دوم، نویر قبل از برخورد با هیگواین در لبه محوطه، توپ را با مشت زد. آرژانتین با وجود چندین موقعیت خوب، از جمله گل مردود هیگواین به دلیل آفساید، بازی را بدون شوت به سمت دروازه به پایان رساند. آلمان در نهایت آرژانتین را با گل ماریو گوتزه در وقت اضافه ۱ بر صفر شکست داد. نویر برنده جایزه دستکش طلایی بهترین دروازه بان مسابقات شد. نویر همچنین تورنمنت را با ۲۴۴ پاس کامل به پایان رساند که بیشتر از بازیکنان مانند لیونل مسی (۲۴۲)، وسلی اسنایدر (۲۴۲) و توماس مولر بود.
سبک بازی
نویر که برخی رسانهها او را بهترین دروازه بان فعلی جهان و یکی از بهترین دروازه بانان نسل خود و تمام دورانها میدانند، به طور متفقالقول به عنوان یک دروازه بان “کامل” و مدرن شناخته میشود. برخی کارشناسان او را بهترین دروازه بان دوران مدرن میدانند و پیتر استونتون از سایت Goal.com او را به عنوان “بهترین دروازه بان پس از یاشین” میداند. مانوئل نویر در حال حاضر تنها دروازه بانی است که برنده توپ طلا شده است.
نویر بازیکنی قد بلند، درشت اندام، ورزشکار و از نظر بدنی قوی است. نویر به دلیل داشتن سرعت، استقامت، خونسردی، تمرکز، ثبات ذهنی در زمین و ذهنیت مثبت و همچنین توانایی تطبیق با هر موقعیتی که دارد، تحسین منتقدان و کارشناسان را به دست آورده است. او بهویژه به خاطر واکنشهای استثناییاش، توانایی توقف شوت (هم با دسا و هم با پا)، چابکی، سرعت و حرکت پا، و همچنین کنترل توپ، توانایی خواندن بازی، و توانایی بیرون آمدن برای گرفتن کرنرها شهرت دارد. شایان ذکر است که توانایی او در گرفتن ضربههاب کرنر او را قادر میسازد تا محوطه جریمه خود را به طور موثر کنترل کند. هنگامی که موقعیت ایجاب میکند، زمانی که حریف تله آفساید یا را جا گذاشته یا مدافعنش جا ماندهاند، او اغلب نقش یک سوییپر (sweeper) را با خروج سریع از دروازه برای پیش بینی حرکت حریف و دفع توپ، ایفا میکند. مهارت و سرعت در تصمیم گیری او در این زمینه تیمهایی که نویر در آن بازی میکند را قادر می سازد تا خط دفاعی خود را بالاتر مستقر کنند. به دلیل سبک بازی منحصر به فردش، نویر به عنوان یک ” دروازهبانها سویپر” (sweeper-keeper) توصیف و به عنوان یک نقش کاملا جدید برای دروازهبانها در دوران مدرن شناخته میشود. صاحب نظران حوزه فوتبال نویر را دلیل موقعیت گیری خوب در دروازه و همچنین تواناییاش در موقعیتهای تک به تک تحسین شده است. علاوه بر این، نویر یک پنالتی گیر قهار است و همانطور که خوب پنالتیها را مهار میکند، ضربات پنالتی را نیز گل میکند.