فروش کالیدو کولیبالی، حکیم زیِش و ادوارد مندی قرار است درآمد چشمگیری را برای آبیها به ارمغان بیاورد اما آیا مشکلی در پیش خواهد بود؟
پس از برخی تصمیمات سوال برانگیز در نقل و انتقالات، تاد بوهلی و بهداد اقبالی مالکان چلسی در بحبوحه وضعیت بی ثبات مالی، به دلیل علاقه تیمهای عربی به خرید تعداد زیادی از بازیکنان اضافه چلسی، از مشکل مالی نجات مییابند. با این حال، آبیها باید با احتیاط قدم بردارند، زیرا خرید و فروش بازیکن در پنجره نقل و انتقالات میتواند به این معنی باشد که آنها دوباره دچار دردسرهای دیگر شوند.
خریدهای گران و متعدد چهار باشگاه برجسته عربستان (الهلال، الاتحاد، النصر و الاهلی) که از صندوق سرمایه گذاری عمومی عربستان (PIF) تامین مالی شده، در اوایل ماه ژوئن سر و صدایی جدی در سراسر جهان ایجاد کرده است. این صندوق ۷۶ درصد از سهام هر یک از این تیمها را به دست آورده است و بلافاصله تصمیم گرفته تا بازیکنان در سطح کلاس جهانی را به عنوان دارایی باشگاهها هدف قرار دهد.
انتقال کریم بنزما به الاتحاد تا کنون پس از خرید بی سابقه کریستیانو رونالدو توسط النصر در پایان سال ۲۰۲۲، نقطه عطف پنجره نقل و انتقالات تابستانی بوده است، اما تمرکز عربستان بر روی ۶ بازیکن چلسی متمرکز شده است که یا مازاد تلقی میشوند و یا قراردادشان در استمفوردبریج تمام شده است.
اما این فروش بی سابقه چگونه میتواند به چلسی کمک کند و پیامدهای احتمالی آن چیست؟ با ادامه این مطلب از برد نیوز همراه باشید تا پاسخ به این سوال را دریابد.
کی کجا میره؟
کالیدو کولیبالی پیش از این با پیوستن به الهلال با ۲۱/۵ میلیون پوند (۳۷ میلیون دلار) به دوران بد یک فصل خود در استمفوردبریج پایان داد. در همین حال سه بازیکن دیگر که چلسی در تابستان امسال ناامید از فروش آنها بود، همگی به نظر میرسند که برای انتقال سودآور به الهلال و خاورمیانه امید دارند؛ انتظار میرود حکیم زیِش به رونالدو در النصر ملحق میشود، ادوارد مندی دروازه بان این تیم در حال مذاکره با الاهلی است و پیشنهاد عربستان برای پیر امریک اوبامیانگ پیش بینی میشود.
در جاهای دیگر، روملو لوکاکو و کالوم هادسون اودوی، بازیکنان قرضی، بازگشته هر دو با انتقال به تیمهای عربی مرتبط شدهاند، هرچند که لوکاکو پیشنهاد پیوستن به الهلال را رد کرده است و میخواهد به اینتر بازگردد.
در همین حال، انگولو کانته (بازیکنی که چلسی برای حفظ آن تمایل بیشتری داشت) که قراردادش در پایان ژوئن به پایان می رسد با انتقال رایگان به بنزما هموطنش در الاتحاد خواهد پیوست.
قانون فیر پلی مالی و افزایش بودجه چلسی
چلسی پس از باختهای بزرگ در دو فصل قبل و هدر دادن ۶۰۰ میلیون پوند (۷۶۳ میلیون دلار) برای خرید بازیکنان جدید در فصل ۲۰۲۲ – ۲۰۲۳، ناامیدانه به دنبال متعادل کردن شرایط است؛ چراکه همه این مسائل آبیها را در معرض خطر خارج شدن اط محدوده سه ساله لیگ برای ضررهای ۱۰۵ میلیون پوند (۱۳۳/۵ میلیون دلار) یا بیشتر قرار میدهد.
آبیها در سپتامبر ۲۰۲۲ به فهرست تیمهای تحت نظر یوفا جهت عدم تخلف از قانون فیر پلی مالی (FFP) اضافه شدند و هیئت حاکمه فوتبال اروپا در ماههای پس از آن فعالیتهای این باشگاه را زیر نظر داشته است. در نتیجه، ولخرجی و قانونی شکنی چلسی در ژانویه احتمالاً باعث تعجب خواهد شد.
فروش بازیکنان، تنها استراتژی واقعی برای خروج از این آشفتگی است که باشگاه در آن قرار گرفته. بنابراین چلسی قطعا از تمایل تیمهای عربی و ثروتمند به خرید بازیکنان آن استقبال خواهد کرد.
اگر آبیها بخواهند بازیکنان بیشتری را برای فصل ۲۰۲۲ -۲۳ بفروشند تا هزینههای خود را جبران کنند، باید ۳۰ ژوئن همه آنها را بفروشند. آنها فقط بازیکنانی مانند تیمو ورنر، امرسون پالمیری، جورجینیو و بیلی گیلمور را در این مدت با مبلغ کمتر از ۶۰ میلیون پوند (۷۶ میلیون دلار) در کل فروختهاند. اگرچه فروش کولیبالی قبلاً تأیید شده است، باید دید که آیا میتوان آن را به فروش کل اضافه کرد زیرا پنجره نقل و انتقالات عربستان تا اول جولای باز نمیشود.
مهاجرت احتمالی این بازیکنان به خاورمیانه از نظر مالی، چلسی را نیز تقویت میکند، زیرا این باشگاه نیاز به جمع آوری بودجه برای هزینههای بیشتر دارد، اگرچه انتظار میرود هر گونه معامله در تابستان امسال هدفمندتر شود.
نجات بوهلی از مشکلات مالی
بوهلی، مالک مشترک چلسی، نفس راحتی خواهد کشید. این او بود که تابستان گذشته و در دوران حضورش پر حاشیه اش به عنوان مدیر ورزشی چلسی، قراردادهایی ناموفق با کولیبالی و اوبامیانگ امضا کرد. هر دو بازیکن یکی از بزرگترین شکستهای باشگاه در فصل ۲۰۲۲ – ۲۳ در نقل و انتقالات بودند و باشگاه در این پنجره نقل و انتقالات مسر خواهد بود که آنها را تغییر دهد.
علیرغم ضرر حدود ۱۰ میلیون پوندی (۱۲/۸ میلیون دلار)، سود ۲۱/۵ میلیون پوندی (۲۷ میلیون دلار) برای کولیبالی پس از یک فصل ضعیف در فوتبال انگلیس، به عنوان یک موفقیت نسبی تلقی خواهد شد و چلسی نیز انتظار دارد که به بازپس گیری ۱۰/۳ میلیون پوند (۱۳/۱ میلیون دلار) که آنها برای اوبامیانگ به بارسلونا پرداخت کردند نزدیک شوند. این قرارداد زمانی که هر دو باشگاه به توافقهای لازم برسند انجام خواهد شد.
گزارش سرمایه گذاری PIF
اگرچه این صحبتها تایید نشده، گزارشها حاکی از این است که کمپانی PIF قبلاً در کلیر لیک کاپیتال (Clearlake Capital) که ۶۰ درصد سهامداران عمده چلسی هستند، با میلیاردها پوند از داراییهای خود، سرمایه گذاری کرده است. همچنین ادعا شده است که PIF با یکی از شرکتهای بوهلی برای سرمایه گذاری در یک هتل زنجیره ای همکاری کرده است.
به گزارش تلگراف، با این حال، باشگاه غرب لندن هرگونه علاقه مالی موجود به باشگاه از سوی صندوق عربستان را رد کرده است و ادعا میکند که هرگونه علاقه به بازیکنان آنها صرفاً معاملاتی است و در نتیجه محبوبیت چلسی در خاورمیانه است. هر گونه سرمایه گذاری احتمالی از PIF نیز ظاهراً توسط لیگ برتر در آزمایشهای مالکیت آن در سال گذشته با جزئیات مورد بررسی قرار گرفت.
از تحقیقات قضایی تا تبرئه شدن
با این حال، چلسی هنوز کاملا تبرئه نشده. به گزارش تلگراف، باشگاههای برجسته اروپایی خواستار تحقیق در مورد معاملات نقل و انتقالات آبیها و وولورهمپتون با عربستان سعودی شدهاند، زیرا آنها معتقدند که این دو باشگاه از ثروت پادشاهی عربستان به عنوان راهی برای دور زدن قانون فیر پلی مالی استفاده میکنند. باتوجه به برخی از هزینههای بالقوهای که قرار است برای بازیکنانی که احتمالاً دیگر در اوج نیستند پرداخت شود، این سوال پیش میآید که شاید مالکان و سرمایه گذاران عرب دارند از این جیب به آن جیب میکنند .
یکی از باشگاههای اروپایی که نامش فاش نشده است به این روزنامه گفت: “شرکت سرمایه گذاری لیگ عربستان (PIF) سرمایهگذاریهای زیادی در سرتاسر جهان دارد که باید مجبور شود ثابت کند که هیچ تضاد منافعی وجود ندارد چراکه باشگاههای عربی در حال پرداخت هزینههایی هنگفت برای بازیکنانی سن بالا هستند. باشگاههای لیگ عربستان سعودی در تابستان امسال نگاه کنید که در سراسر اروپا هر خریدی میکنند و به نحوی قانون فیر پلی مالی فیفا را نیز دور میزنند. اگر شرکت سرمایه گذاری لیگ عربستان علاقه به سرمایه گذاری در هر دو باشگاه فروشنده و خریدار را داشته باشد، مشخص که در حال سواستفاده از این فرصت است تا باشگاه اروپایی خود را از نظر مالی تقویت کند و بازیکنان نچندان با کیفت را به لیگ عربستان بیاورد تا ببیننده آن لیگ هم بیشتر شود.”
با این حال، این نارضایتیها ممکن است به گوششان نرسد، زیرا گفته میشود لیگ برتر متقاعد شده است که هیچ تضاد منافعی در رابطه با ارتباط ادعایی کلیرلیک با شرکت سرمایه گذاری لیگ عربستان وجود ندارد و از مالکان چلسی ضمانت کتبی خواسته است.