جام جهانی
جام جهانی

معرفی تیم‌های حاضر در جام جهانی ۲۰۲۲؛ تیم ملی سنگال

بعد از بررسی پرونده تیم‌های قطر و اکوادور در گروه اول جام جهانی ۲۰۲۲، قصد داریم وضعیت تیم ملی سنگال را بررسی کنیم. سنگال قهرمان جام ملت‌های آفریقا و به نوعی بهترین تیم آفریقا محسوب می‌شود. ستاره‌های زیادی در ترکیب سنگال حضور دارند و این تیم را تبدیل به نسل طلایی سنگال کردند. از قهرمان آفریقا انتظار می‌رود از این گروه نسبتا آسان صعود کند. سنگالی‌ها برای رسیدن به جمع شانزده تیم برتر، همه‌چیز دارند. در این نوشته می‌خواهیم اطلاعات کاملی از فوتبال در سنگال به شما بدهیم تا بتوانید دید بهتری نسبت به شیرهای تارنگا پیدا کنید.

تیم ملی سنگال
تیم ملی سنگال

اطلاعات کلی

لقب: شیرهای تارنگا

کنفدراسیون: آفریقا

سرمربی: آلیو سیسه

کاپیتان: کالیدو کولیبالی

بازیکن با بیشترین بازی: هنری کامارا

بهترین گلزن تاریخ: سادیو مانه

ورزشگاه خانگی: استادیوم المپیک دیامنیادو

تاریخچه

کشور سنگال در سال ۱۹۶۰ از فرانسه استقلال یافت. فدراسیون فوتبال سنگال در همان سال تاسیس شد و اولین بازی دوستانه سنگال با شکست ۲-۳ مقابل بنین پایان یافت. سنگالی‌ها در سال ۱۹۶۲ به فیفا و در سال ۱۹۶۳ به کنفدراسیون فوتبال آفریقا پیوستند. سال‌های بعد از استقلال سنگال، معطوف به مشکلات و درگیری‌های داخلی بود. فوتبال در سنگال برای چند دهه دستاورد خاصی نداشت و سنگال تیمی درجه سوم در قاره آفریقا بود. اولین موفقیت بزرگ فوتبال سنگال، کسب رتبه چهارم در جام ملت‌های آفریقا در سال ۱۹۹۲ بود.

انقلاب فوتبال سنگال در اوایل دهه قبل رخ داد. ابتدا سنگالی‌ها در جام ملت‌های آفریقا ۲۰۰۲ به فینال مسابقات رسیدند اما در ضربات پنالتی به کامرون باختند. صعود به جام جهانی ۲۰۰۲، موفق‌ترین سال تاریخ فوتبال سنگال را رقم زد. در مسابقات جام جهانی سنگال موفق شد با بردن فرانسه در بازی افتتاحیه و رسیدن به جمع هشت تیم برتر مسابقات، لقب شگفتی‌ساز جام جهانی ۲۰۰۲ را یدک بکشد. بعد از ده سال ناکامی، سنگال در آستانه صعود به جام جهانی ۲۰۱۴، در لحظات پایانی ناکام ماند. با ستاره‌های کنونی فوتبال سنگال، آنها ابتدا به جام جهانی ۲۰۱۸ صعود کردند. سپس چند ماه پیش توانستند بزرگترین افتخار قاره‌ای سنگال را رقم بزنند و در کامرون، قهرمان آفریقا شوند.

افتخارات

از نظر دستاورد نمی‌توان سنگال را در جمع تیم‌های بزرگ فوتبال آفریقا قرار داد. اگرچه سنگالی‌ها با رسیدن به جمع هشت تیم برتر جام جهانی، بهترین عملکرد یک تیم آفریقایی در مسابقات جام جهانی را ثبت کردند. تیم ملی سنگال تنها دو بار به جام جهانی رسید و مسابقات قطر سومین حضور آنها است. طی بازی‌های جام ملت‌های آفریقا، سنگال یک قهرمانی و دو نایب قهرمانی ثبت کرد. شیرهای تارنگا در سال ۲۰۱۹ در فینال قهرمانی را از دست دادند، اما در سال ۲۰۲۲ موفق شدند در ضربات پنالتی، مصرِ کارلوس کیروش را ببرند و قهرمان آفریقا شوند. سنگال معمولا بازی‌های جام آفریقا که بین بازیکنان داخلی قاره برگزار می‌شود را جدی نمی‌گیرد.

عملکرد سنگال در جام جهانی

سنگال جام جهانی ۲۰۰۲
سنگال جام جهانی ۲۰۰۲

با وجود تنها دو بار حضور در مسابقات جام جهانی، سنگال یکی از بهترین عملکردهای یک تیم آفریقایی در مسابقات جام جهانی را ثبت کرد. بازی‌های جام جهانی ۲۰۰۲ به میزبانی کره و ژاپن، نقطه عطف فوتبال سنگال بود. آنها در این تورنمنت در بازی افتتاحیه، مدعی عنوان قهرمانی، فرانسه را شکست دادند. با کسب تساوی مقابل دانمارک و اروگوئه، سنگال به مرحله حذفی مسابقات رسید. سنگالی‌ها در مرحله یک هشتم نهایی سوئد را حذف کردند و توانستند به جمع هشت تیم برتر جام جهانی برسند که بزرگترین دستاورد یک تیم آفریقایی است. در جام جهانی ۲۰۱۸، سنگال دومین حضورش را در مسابقات تجربه کرد. با وجود ستاره‌های لژیونر در ترکیب و گروه نه چندان سخت، سنگال با کسب ۴ امتیاز از ۳ بازی، از صعود به دور بعدی بازماند. شاگردان آلیسو سیسه در دو بازی ابتدایی موفق شدند لهستان را ببرند و با ژاپن مساوی کنند. شکست لحظات پایانی مقابل کلمبیا، باعث حذف سنگال به خاطر دریافت کارت زرد بیشتر شد.

نحوه صعود سنگال به جام جهانی

تیم ملی سنگال در حال حاضر بهترین تیم ملی آفریقا محسوب می‌شود. با این حال مرحله مقدماتی جام جهانی برای این تیم سخت بود. سنگال موفق شد در دور اول مرحله مقدماتی جام جهانی با کسب پنج برد و یک تساوی، به راحتی از گروه توگو، نامیبیا و کنگو صعود کند. شاگردان آلیو سیسه برای رسیدن به جام جهانی باید در مجموع دو بازی رفت و برگشت از سد مصر می‌گذشتند که بازی سختی بود. بازی رفت دو تیم در زمین مصر با برد یک بر صفر میزبان به پایان رسید. سنگال در نهایت در ورزشگاه خانگی با نتیجه یک بر صفر مصر را شکست داد و موفق شد در ضربات پنالتی، شاگردان سرسخت کارلوس کیروش را حذف کند.

گروه سنگال در جام جهانی

می‌توان گفت سنگال در آسان‌ترین گروه ممکن در جام جهانی ۲۰۲۲ قرار گرفته است. سنگالی‌ها در گروه اول مسابقات با قطر، اکوادور و هلند همگروه هستند. اولین بازی سنگال در جام جهانی مقابل تیم ملی هلند است. آلیو سیسه سپس دو بازی نه چندان سخت مقابل قطر و اکوادور را در پیش دارد. به نظر می‌رسد سنگالی‌ها می‌توانند به دومین صعود از سومین حضور در جام جهانی امیدوار باشند. ستاره‌های زیادی در ترکیب سنگال هستند که به خاطر تجربه بازی در اروپا می‌توانند حتی برای تیم ملی هند و لوییز فن خال خطرناک باشند.

ترکیب سنگال

سنگال فعلی، بهترین سنگال تاریخ این کشور است. تمام بازیکنان تیم ملی سنگال در خارج از کشور و باشگاه‌های اروپا بازی می‌کنند. ترکیب اصلی سنگال شاهد حضور ستاره‌های زیادی است. در مسابقات جام جهانی می‌توانیم شاهد حضور امثال سادیو مانه، ادوارد مندی، کالیدو کولیبالی، یوسف سابالی، سالیو سیس، فوده بالو توره، ادریسا گی، چیخو کویاته، پاپه گی، نامپالی مندی، بونا سار، ابراهیم امبایه، کیتا بالده، اسماعیل سار، بولایه دیا و بوباکاری سوماره باشیم.

سرمربی سنگال

آلیو سیسه
آلیو سیسه

فدراسیون فوتبال سنگال از اولین تیم‌های آفریقایی بود که تصمیم گرفت برای یک پروژه بلندمدت به مربی داخلی اعتماد کند. آلیسو سیسه، ستاره سابق فوتبال سنگال بعد از دو سال هدایت تیم ملی جوانان این کشور، در سال ۲۰۱۵ هدایت تیم ملی را برعهده گرفت. از زمان حضور سیسه در تیم ملی بزرگسالان، سنگال دو بار به جام جهانی صعود کرد و قهرمان آفریقا شد. تیم ملی سنگال با آلیو سیسه در ۹۹ بازی، ۶۰ برد کسب کرده که نشان از موفقیت ۶۰ درصدی دارد. سنگالی‌ها تنها ۱۵ مسابقه را با آلیو سیسه واگذار کرده‌اند. وی در چند سال اخیر تبدیل به موفق‌ترین سرمربی تاریخ سنگال شده است.

ستاره‌های سنگال

سادیو مانه
سادیو مانه

همان‌طور که در بالا گفتیم، ستاره‌های زیادی در ترکیب سنگال دیده می‌شوند. قاعدتا مهم‌ترین بازیکن تیم ملی سنگال، سادیو مانه است. مانه یکی از بهترین بازیکنان جهان است که اخیر در تابستان ۲۰۲۲ تصمیم گرفت لیورپول را به مقصد بایرن مونیخ ترک کند. شش فصل درخشش در پیراهن لیورپول، مانه را تبدیل به یکی از مهم‌ترین فوتبالیست‌های جهان کرد. عملکرد درخشان وی در فوتبال باشگاهی، در فوتبال ملی هم ادامه داشته است. در حال حاضر سادیو مانه با ثبت ۳۳ گل در ۹۱ بازی در تیم ملی، بزرگترین گلزن تاریخ فوتبال سنگال است.

کالیدو کولیبالی، مدافع باتجربه و بزرگ فوتبال سنگال، دومین ستاره احتمالی ترکیب این تیم است. تیم‌های آفریقایی معمولا در خط دفاع مشکلات زیادی دارند. تیم ملی سنگال از معدود تیم‌های آفریقایی است که به واسطه حضور کولیبالی، گل‌های کمی دریافت می‌کند. کولیبالی اخیرا بعد از سال‌های حضور در ناپولی و سری آ، تصمیم گرفت راهی لیگ برتر انگلیس و باشگاه چلسی شود. او یکی از بهترین مدافعان وسط جهان محسوب می‌شود. ادوارد مندی، دروازه بان سنگال و باشگاه چلسی، در سال ۲۰۲۱ جایزه بهترین دروازه‌بان اروپا را برد. مندی بعد از قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا و جام ملت‌های آفریقا، گزینه مطمئنی در خط دروازه و یکی از بهترین دروازه‌بان‌های جهان است.

What's your reaction?

Related Posts

1 of 74

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *