اگر بخواهیم یک ویژگی از طرفداران تیم ملی عربستان سعودی را بگويیم، قطعا تشویقهای پر سروصدا و آهنگین آنها در استادیوم است.
در استادیوم لوسیل روز سهشنبه، آنها تیم ملی خود را به پیروزی غافلگیرکننده در برابر آرژانتین رساندند، سر و صدایی که در داخل ورزشگاه طنینانداز شد مو را بر تن هر هوادار فوتبال راست کرد.
آنها سعی کردند این کار را در روز شنبه، در بازی عربستان سعودی با لهستان نیز انجام دهند، اما تیم آنها موفق عمل نکرد.
اما جام جهانی سعودیها تمام نشده است (و میتوانید در روز چهارشنبه مقابل مکزیک در آخرین بازی گروهی، دوباره منتظر حمایت سخت آنها باشید).
در جایگاه مختص هواداران عربستان در کورنیش دوحه، جایی که هوادارانی که قادر به تهیه بلیط بازی نبودند، جمع شده بودند، واضح بود که این یک فرهنگ هواداران فوتبال است که به طور طبیعی در عربستان سعودی رشد کرده است.
یاسین، یکی از هواداران عربستان سعودی و الاتحاد که از جده به دوحه سفر کرده است، به الجزیره گفت: “این فرهنگ هواداران سرسخت همیشه وجود داشته است. این از فرهنگ فوتبال اروپا بهتر است، بیشتر شبیه فرهنگ فوتبال آمریکای لاتین است. ما بلندگو، طبل، آهنگ، فلوت داریم. همه اینها بخشی از فرهنگ ماست، نه چیزی که ما وارد کرده ایم.:
الاتحاد یکی از بزرگترین باشگاه های عربستان است. دربی جده مقابل الاهلی یکی از داغ ترین رویدادهای مورد انتظار عربستان سعودی است.
در آن بازیها (لیگ عربستان)، هواداران فضایی در استادیوم ایجاد میکنند که یکی از تاثیرگذارترین فضاهای فوتبال در جهان است.
این موضوع، علت تشویقهای پرشور هواداران سعودی پس از پیروزی آرژانتین را توضیح میدهد (از جمله یک کلیپ پر بازدید از رقص گروهی با آهنگ Freed From Desire در سال ۱۹۹۷).
یاسین میگوید این شور و شوقی که طرفداران عربستان در جام جهانی از خود نشان میدهند، برای سالها در لیگ عربستان بسیار رایج بوده، شوری که اکنون به تیم ملی منتقل شده است.
یاسین گفت: “حالا هواداران تیمهای مختلف برای تشویق تیم ملی متحد شدهاند. ما آهنگهای تیم.های باشگاهی خود میخوانیم، اما آنها را به نمایندگی از تیم ملی تغییر دادهایم. ما شروع به تشویق بیشتر از تیم ملی خود کردهایم. قبل از این، با پیراهنهای باشگاههای خود میآمدیم، اکنون همه ما لباس سبز عربستان سعودی را می پوشیم.”
“همه ما با هم هماهنگ شدهایم. ما تیفوس [نشانی که طرفداران با کاغذ درست کرده و در استادیوم کنار هم قرار میدهند] را از قبل آماده کردهایم، رنگها، شعارها. قبل از آمدن به استادیوم همه چیز را آماده میکنیم. همه اینها کاری است در ۱۰ سال گذشته انجام میدادیم. ما آنچه را که قبلا انجام میدادیم را برداشتیم و آن را بهتر کردیم.”
واکنش به انتقادات منفی
زمانی که میزبانی جام جهانی به کشور قطر رسید، آن را نه تنها یک تورنمنت و فرصت برای خود، بلکه برای جهان عرب و کل خاورمیانه عنوان کرد.
این روایت در زمان تحریم قطر توسط عربستان سعودی، امارات متحده عربی، بحرین و مصر ضربه خورد. اما از زمان پایان تحریم سه ساله در سال ۲۰۲۱ و احیای روابط بین کشورها، شواهدی مبنی بر تبدیل آن به واقعیت وجود دارد.
جام جهانی در این منطقه به هواداران نه تنها از عربستان سعودی، بلکه از مراکش و تونس نیز اجازه داد تا بیایند و از تیمهای خود به با جمعیت زیادی که قبلاً درهیچ تورنمنتی دیده نشده، حمایت کنند.
علی، یک بحرینی که به تازگی تحصیلات خود را در نیوکاسل در بریتانیا به پایان رسانده است، میگوید که جام جهانی فرصتی عالی برای سعودیها و به طور کلی اعراب بوده است تا فرهنگ هواداری خود را به رخ بکشند و آن را به مردم جهان نشان دهند.
علی به در مصاحبه با خبرنگار الجزیره گفت: “این تصور که ما در خلیج فارس و جهان عرب فرهنگ فوتبال نداریم اشتباه بوده و این جام جهانی بزرگترین مدرک برای اثبات آن است.” هواداران سعودی به عشق و حمایت از فوتبال، به طور کلی نماینده هواداران عرب هستند. آنها نماینده بزرگی هستند.”
علی افزود:” فکر میکنم اکنون بعد از جام جهانی بهتر خواهد شد و عربستان سعودی حتی میتواند میزبان جام جهانی در آینده باشد.”
در مورد فوتبال عربستان، رشید، که در محل تجمع اختصاصی هواداران نیز حضور داشت، میگوید تحولات سالهای اخیر، مانند آکادمیهای جدید برای بازیکنان نوجوان، فقط لیگ و تیم ملی را بهبود میبخشد و فرهنگ هواداری دو آتشه را که بیش از پیش محبوب شده را بیشتر میکند.
رشید گفت: «فوتبال عربستان به ویژه در سالهای اخیر در حال توسعه است. توجه بیشتری به آن وجود دارد و بازیکنان جوانان در آکادمیهای ملی دولتی در حال توسعه هستند. ما در حال حاضر از این سود نخواهیم برد، اما بعداً در آینده قطعا نتیجه آن را خواهیم دید. وظیفه ما به عنوان هواداران این است که فرهنگ حمایت خود را قوی نگه داریم و تیم را به سمت موفقیت بیشتر پیش ببریم.”